Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Климатикът ми Фуджицу забелязах,че като станаха положителни температурите навън след размразяване неможе всеки пат да включи отново в режим на отопление,т.с необръща цикъла.Когато навън бяха минусуви температурите работеше безотказно.Сега през час след размразяване започва да дава грешката със 7 пъти мигане на червения светодиод, който е работния съпроводено с мигане на зеления свето диод на таймера. Можели някой да ме упъти за възможната повреда.
Възможно ли е да има лоша спойка по платката или недобър контакт при буксите?
Как да разбера изправна ли е бобината на четирикатния вентил?
Да не би някой датчик да подава сигнал и да не включва?Как да разбера?
Защо не всеки пат след размразяване не чатка и невключва отново цикълът на отопление ?
plamac твоя климатик "втора употреба" е голяма проблемация.Защо не попиташ в фирмата която ти го е продала да доплатиш и да ти сложат някой друг или да го вземат и да ти го ремонтират.
Чрез писане и съвети по форумите едва ли ще си го поправиш.
plamac Да не те плаша ама май е четирипътния... вероятно е блокирал. Майстори ще ти трябват
Цитат:
Първоначално публикувано от freelander
plamac Да не те плаша ама май е четирипътния... вероятно е блокирал. Майстори ще ти трябват
Ако наистина е заседнал, чрез обръщане на топло към студено и обратно...и така 10 пъти, има шанс да тръгне , но е добре да се смени, защото пак може да откаже в най-неподходящия момент и ще стоиш пак на студено
Здравеите на всички,искам да питам за този модел AS-E40S-FUJITSO насочил съм се към него да го купувам искам да отоплявам 35 квадрата помещение ще стане ли и какви екстри има-нов съм във форума и ако ми помогнете ще ви бъда много благодарен.
След като доста се порових из тези сервизни документации за новите фуджицу,ме навява на мисълта,че може да се окаже температурния датчик на външния топлообменник да е повреден,но ще сам сигурен единствено когато му замеря съпротивлението и напрежението и го сравня със даденото в таблицата на сервизната документация.Тогава ще Ви информирам отново.
Цитат:
Първоначално публикувано от ben tarp
Здравеите на всички,искам да питам за този модел AS-E40S-FUJITSO насочил съм се към него да го купувам искам да отоплявам 35 квадрата помещение ще стане ли и какви екстри има-нов съм във форума и ако ми помогнете ще ви бъда много благодарен.
Къде го намери този климатик? Да не е японски на 100В? Нещо не намирам информация за модела.
Цитат:
Първоначално публикувано от ben tarp
Така никой неможе да ти отговори. Опиши подробно помещението и дай линк към климатика да го видим.
здравейте, искам да ви попитам откъде и за какви пари мога да си взема ASYA 12 LC
Зависи откъсе си. 1500 лв без монтаж горе-долу.
от София
а монтажа??????
А и друго да питам!!! Има ли модел ASY 12l , и ако има каква е разликата с ASYA 12LC
Цитат:
Първоначално публикувано от Jackas
brigante
Завърташ жалюзите 2 позиций напред, и пиши какво е станало.
Jackas, dan66, благодаря за съветите. Има ефект. Тъй като помещението е Г-образно и голямо и климатика духа по по-дългата му част пуснах вентилатора на HIGH и завъртях жалюзите не 2, а 3 позиции напред. Вдига си температурата както трябва. Единствената забележка е, че в другия край на помещението е с 3 градуса по-хладно, но явно за разстояние от 10-тина метра това си е нормално.
Ето, за феновете на Фуджицу-Дженерал една богата "Техническа библиотека" . Има много "сървис" и "юзър" менюъли, каталози и др.
http://www.jac.ru/general/header_tb.html
Здравеите , и аз искам да споделя нехто по темата, 12 LCC не справя отли4но както пове4е от вас написаха тук за жалост .... , моя модел е с букви цитирам /ROR 12LCC/ някои познато ли му е този тип външно тяло????