Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Здравейте, следя форума и рещих и аз да се регистрирам,имам FUJITSU 12 LCC от една година и съм доволен от него,ама имам един проблем.Днес измих филтрите и като ги сложих на мястото си.........изненада капака не иска да се затваря отдясната страна.Видимо всичко си е здраво няма счупени щипки и не мога да си обясня защо не се затваря,някой имал ли е такъв проблем?Как да го оправя
Първо провери дали си намести добре филтрите-да не би да подпират.После погледни да не би да са се изкривили филтрите ако си ги мил с много гореща вода.И последно огледай добре леглото на щипката-където трябва да влезе-да не би там да има проблем
махам филтрите от мястото им и без тях пак не се затваря,като миех филтрите оставих капака отворен да не би да е увиснал? а иначе не виждам нищо което да му пречи да се затваря там при щипките.Всичко е чисто
Погледни закрепването на капака в горния край.Той може да се сваля.Свали го и пак го сложи
Свалих го и го сложих пак ама няма резултат,видях че дясната щипка която е на тялото е малко по навътре от лявото ама не е счупено,помъчих се да го дръпна ама не става
щом не става ще си го ползваш без капак и другия път да не го пипаш
Вече го оправих пък Alexi айде да те питам как си чистиш филтрите без да пипаш климатика или ти просто не ги чистиш?
Избийте си от главите идеите, че е от чупките в тръбите и т.н. ... LCC и LD моделите са проектирани за мин 7.5м тръбен път, а LGC за 5м. Ако ви се занимава да смятате колко точно фреон да махнете от системата си е ваша работа
????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!........................ :RTFM:
На каква база ги измисли тези метри? Не друго, ами монтажниците май искат пари за над 3 или 3.50 м. Или пък те не са в час. Абе добре е да цитираш документ все пак. Не ей тъй да кажеш мин. 7.5 м.
Междувпрочем, на хладилникът ми какъв трябва да му е тръбния път, че и той така прави.... ( А в ръководството му пише, че този шум е признак за правилна работа).
хора шума винаги го има монтирам general от доста години винаги го е имал този шум при хората с по дълаг тръбен път е по тих и затова някой казват че го няма но пак си го има макар и леко имал съм монтажи и с 50см тръбен път там е доста по силен отколкото при 7 метра път има значение тръбния път като цяло но не е само при General има го при всички машини така че не се притеснявайте просто фреон 410 е с доста високо налягане при 22 го има шума но доста по тихо.В крайна сметка всичко си има добри и лоши страни
Дайте съвет какъв климатик да взема за кухня и тряпезария със свод някъде към 25 кв.м е дали ако сложа един Фуджитсу ASYA 12LCC ще е достатъчен или да търся нещо друго?Стаята е със северо-източно изложение с гипскартон и ПВЦ дограма...
ако тавана ти е до 270см ще ти свърши работа но моя съвет е да сложиш LD серията 300лв отгоре е но си залужава пък и плазма ще си имаш за кухнята ти трябва :-)
Височината е 2.60 и на тавана съм сложил гипс картон,притеснява ме това че "кухнята"ми е на терасата :-) но е добре изолирана,смятам че това не е проблем. Ще хвърля едно око на LD модела,благодаря за съвета
какво ще кажеш за този http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=268 дали ще стане?
И LD e с много екстри ама гледам консумацията на Daikin a е направо невероятна.Дали ще се справи с 25кв м?
Отопление: 0.9-3.2-5.2kw
За това му е такава консумацията , за 25 квадрата че доде малко малко :)
За сраwнение 12LD - Отопление: 0.9-4.8-6.7 kW :yikes