Здравейте, сложиха ми този модел климатик в спалня, която е 12кв.метра. Искам да попитам на какъв режим е добре да работи, защото още не съм наясно с някой от екстрите.Благодаря ви предварително!
Здравейте, сложиха ми този модел климатик в спалня, която е 12кв.метра. Искам да попитам на какъв режим е добре да работи, защото още не съм наясно с някой от екстрите.Благодаря ви предварително!
Той всъщност няма екстри. Слагаш го на HEAT, вентилаторът на AUTO, задаваш си градусите и това е.
За тази стая дали няма да е голям, добре ще е да му включиш ЕCО режима за да работи по-равномерно а не ON-OFF
И как разбра,че ЕКО режима ще предотврати работата на ON?OFF ??? Той ограничава мощността ОТГОРЕ,а не разпъва минималната надолу ...
Голяма грешка, че си сложил на 12кв.м стая климатик 12-ка инвертор. Като работи на минимална мощност ефективността му е по-ниска и в крайна сметка си по набутан от колкото да имаш по-маломощен климатик. Това, че работи он оф не е беда. Други марки климатижи нарочно има по-големи минимални мощности, за да са по ефективни.
При мен в 45 куб. с ЕСО режим постигнах по-равномерна работа, намаля се мощността, от там по-бавно достига зададената температура и при по-топло време, каквото е сега спира по-рядко и работи по-добре, пробвал съм го и е така. Без екото работи на он-оф. Като стане -5 ще му го изключа но сега е по-добре, повярвай ми.![]()
Приятно ползване.Ще имаш запас и за дните с големи минусови температури, макар че ако не ползваш спалнята като всекидневна няма да е толкова необходим.В кой град е монтиран климатика?Първоначално публикувано от nikich
Не се плаши няма да имаш по-голями сметки.За моята спалня имам 12 LD general с 4.8кв отоплителна мощност и сметката за 24.09.2009-22.10.2009г е 12 лева за спалнята
.Вярно е че при външна до 5градуса и зададена вътре 21 спира, но ако обичаш температури от порядъка на 25-26градуса няма да имаш проблеми, освен ако навън не е -30(но тогава почти всички с климатици сигурно ще имаме проблем).
Не се коси Не е Голяма грешка преоразмеряването.При -8 -15 и ако има екстремно ниски температури(-20) няма да се налага да включваш друг уред да помага на климатика.
Ползвай си го със здраве.