Питанка за два модела на Фуджицу ...
Привет
Значи избрал съм 2 броя фуджицу и 1 брой дайкин.
Относно квадратурата на стаите :
40 квадрата модела за нея който съм избрал е ASYA 14LGC
17 квадрата модела за нея е ASYB09LDC plasma
10 квадрата и за нея е FTX 25G / RX 25GV дайкин.
Ново строителство височина стандартна изолация некакъв стереопор от вън алумин дограма.
Та въпроса ми е добре ли съм ги избрал подходящо за стаите или не.
Все пак незнам хората дали ще се съгласят обяснявам им че е по добре с тези но това са климатици на стоиност 5 големи камъка в тая криза.
Да ми предложите и по евтини варянти за да знам и не на последно място каде от Варна да ги закупят ако решат.
Благодаря ви за вниманието.
Re:Питанка за 2 модела на Фуджицу ...
http://v-clima.com/ Но подозирам, че на място можеш да получиш и по-добро предложение.
Например http://v-clima.com/prod.php?id=klima...g_podov_montag
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Да за подов и аз съм съгласен но уви от 5 камъка скача на 6 Криза е хора
Ами аз съм с 14 LCC целия апартамент, който е може би колкото двете ти стаи от 40 + 17кв. м. С изолациите , дограмите , среден , топъл апартамент.
Що не пробваш с двата климатика фуджицу , без дайкина. Мисля , че ще се справят. Ако не ти хареса "топлото" тогава слагаш нещо в третата по- малка стая. На моите родители ще слагаме http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn50f_ryn50e , недей гледа , че пише конвенцонален инвертор е и на по - сносна цена . Ако искаш нещо по - подробно питай.
Значи стаята от 40 квадтара е в отделен апартамент а 10-те и 17-те квадрата е в един апартамент.
Имах и питанка за климатици от по евтин варянт ако може да кажете.
По-евтини варианти не си заслужават, освен втора ръка японец. Единственото по-евтино и качествено е Дайкина, който ти предложи mcea, но той е само за голяма площ.
deian , защо да е голям дайкина дават го до 35кв. м. , а човека пита за 40кв.м.
Не е голям, идеален е. Имах предвид, че по принцип не е за малка стая, а ftyn25 и 35 са си наистина конвенционални.
p0ckata за 40-те квадрата 14 nocria - 2500 грубо
за 17-те - 09LD plasma - 1500 грубо
за 10-те един конвеционален 09UB - 1000 грубо
и си песен :)
Не искам да споря с Тимбър, предложенията са му добри, но предполагам най-малката стаичка е някаква спалня. И поради тази причина смятам, че не е добре конвеционален да се слага в нея заради шума. Би било добре да се помисли все пак за подходящ, качествен инвертор. Може би дори това е помещението, в което е най-добре да се инвестират повече пари. Например: Дайкин FTXS25, ATXS25 или Фужицу 09LGC.
14 LGC категорично не е достатъчен за 40 квадрата. Нокрията е чудесен вариант, както и Fujitsu 18 LDC. Последните два са горе-долу на една цена. Скъпички, но ще ти вършат чудесна работа. По-добре дай парите, за да си спестиш главоболия.
Re:Питанка за два модела на Фуджицу ...
А малката стаичка може и да е кухничка :)
Всичко е пари аз му предложих вариант до 5000лв.
Да 10-те квадрата е спалничка (великото ново строителство).
Обосновете защо 14 LGC-то да не е достатъчно?
Nokria и за мен е по добър варянт но уви вече хвърчим много нагоре.
TImberlake каде остави монтажа??
За 14 LGC-то: не става, защото е слабичък за тази квадратура. Инак нищо лошо за климатика. Има номинал едва 5 кВ, което е крайно недостатъчно. Пояснявам- 5000 вата номинални като се разделят на 104 /40 кв.м. по 2.60 височина/ кубика въздух в помещението се падат по 48 вата. За да ти е относително спокойно трябва да имаш мощност от поне 60 вата на кубик. 14LGC би затопляло помещението, но ще му се налага да работи в завишени обороти и съответно с висока консумация, повишен шум, което теб не те остройва. Нали?
Щом малката стая ти е спалня не прави грешка с конвенционалка.
Знам, че в тия времена е трудно с парите, но ако вложиш повечко пари в климите, те ще се изплатят с времето. И ще си спестиш нерви. Слушай патило.
nako-bako благодаря за пояснението несъм запознат с тази техническа част на климатиците и оразмеряването на стаите.
Според мен си леко във заблуда обаче защото азп ък съм запознат какво получаваш по докумет и каква е реалната ти квадратура при новото строителство.
Поради тази причина можем леко да си свалим едни 3-5 квадрата от 40 квадрата стая и да ги турнем на общи части все пак това не е от едно време панел дето имаш 40 квадрата значи са толкова.
Всички ме обеждавате нокриа че нокриа може и да е по добре но как номинал от 5 кв-та за лгс-то и 6 за нокрията ще оправят дереджето????
Не искам да се счита поста м иза нападка към някого и аз съм на мнение че нокриа ще е по добре но уви това е капитала това е машината.
Ако може да предложите дръг климатик за 2 бона и да върши по добра работа от лгс-то казваите не се стесняваите.
Дайкин FTYN 60 за 1800 лв.
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn60f_ryn60e
Водят го конвенционален,но на практика е инвертор,и то доста добър.Просто упавлнието на външното е по-опростено,компресора се рзвърта на стъпки,а не е плавно.Виж тая тема:
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41899.0.html