Re:Помогнете ми за избор на климатик!
За норкиата е ясно че е много добра машина, притеснението ми е дали ще е достатъчен за 43м2. Дали климатиците в другите стаи ако са 12LGC ще му помагат достатъчно при отворени врати зимата. Искам климатиците да работят на минимална мощност, без да се натоварват излишно. И още нещо: 12LGC най-добрия избор ли е или има нещо по добро за същите пари. Мерси
Колко пари е този Дайкин?
2 бр. http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f
За голямата стая - Нокрията или FTX60G , 71 -цата е голяма ,не го слушай джъсти - той е максималист- иска да ходи по слипове и чехли при външна - 15 градуса :))
Цитат:
Първоначално публикувано от rkk
Тези двата стават, номинал 3.4 за тези две стаи ще заспът :) Тихи ли са, в стаите ще се спи и точно за това питах дали има нещо по добро от LGC то, понеже доста хора се оплакват от пукане в пласмасата и шуменето на фреона. Иначе за хола и куннята май ще е норкиата :) Тая норкиа всички я обичат :)
Щом си в къща с дървена дограма и без изолация, залагай поне 100Вт на м3, по-малко ще дойде недостатъчно при -15С.Изпробвал съм го.Топлозагубите са големи и нямат нищо общо с тези в апартаментите и изолираните помещения в които повечето от форума имат/монтират климатици и съответно препоръчват 70Вт ,че и по-малко на м3
Изолация ще сложа или дограмата ще сменя. Може и двете зависи колко ще струва :) -15 как да ти кажа, не е често явление тук. Виж -5 -10 по мога да се съглася :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Stan_80
Изолация ще сложа или дограмата ще сменя. Може и двете зависи колко ще струва :) -15 как да ти кажа, не е често явление тук. Виж -5 -10 по мога да се съглася :)
Е от това зависи колко ще струва(за смяната на дограмата и топлоизлоацията) зависи и какъв климатик(като мощност) да вземеш, ама смяната може да догодина, може и до амина... не се знае кога така както ти казваш.Така или иначе съм дал моето мнение оттук нататък ти решаваш.
bicubic той и 85-90 вата да ги докара на кубичен метър ще е добре, ама....
То и тези които сега реват от 25-ците дайкини, за зимата щяха да са им достатъчни щото били дайкин, но в студовете явно всяка бройка климатик реагира индивидуално, защото и помещенията с топлозагубите са индивидуални.Както се вижда проблемите на марковите климатици когато са на границата на възможностите си за отопление започват под нулата когато им намалява посочената от производителя номинална мощност.