Re:Отново сравнения и избор
аз съм от Петрич и имам general 12ld.климатика ми е нов и сега се отоплявам с дърва,но при прекъсване на тока за 1 час при изключен от дистанционното климатик започнаха да мигат двете лампи синя и червена два пъти интервал пак два пъти.исключих го от контакта за 15 мин и пак го включих и нямаше мигане но оттогава не съм го пускал.чудех се какво ли означават тези премигвания.ако може някой да даде линк кадето да са описани тези проблеми.
http://dc97.4shared.com/img/63976662...HB09_12LDC.pdf
-------------------------
Грешката която ти е показал е тази Indoor temperature thermistor open / short - Тръбният датчик на вътрешното тяло е окъсен или разкачен. За какъв проблем става въпрос нали климатика си работи.
полезен линк но аз не знам кое какво означава.ако някой знае или пък е имал моя проблем нека да пише.
Означава че е повреден датчика за вътрешна температура. Понеже не е работил климатика,според мен от токовия удар електрониката се е ошашкала и е подала невярна инфо за състоянието на датчика. Пусни го да работи . Ако си тръгне нормално ,нямаш никакъв проблем вече. Ако датчика е повреден,климатика няма да заработи изобщо,само ще си мига за грешката.
днес пуснах климатика и работи като фурия .сигурно нещо се е объркал тогава но сега всичко е наред.искам да попитам понякога когато вентилатора работи на по високи обороти вътрешното тяло каточели издава някакъв звук като вибрация който моментално изчезва щом натисна тялото навътре към стената.по принцип климатика е застопорен здраво и не ми се вярва да е от това.ако някой знае как да го оправя нека сподели.
В някоя от темите,не помня коя,има съвет да се откачи внимателно вътр.тяло от планката от един човек,да се отдели 5-6 см от нея и на планката да се метне дебело парче стар плат от втори човек . После внимателно да се закачи обратно и звука изчезвал,понеже плата служел като тампон между планката и тялото. Аз не съм го правил тоя номер,но човека твърдеше,че има резултат.Разбира се,трябва да се види как са тръбите зад тялото,и най-добре да го направи техник май....
И я виж първо дали звука при теб не е само от капака. Отвори го,все едно чистиш филтрите,и виж как е звука така. Ако изчезне,подложи в долния край,където са щипките за закопчаване,2-3 лентички от дунапрен.
Цитат:
Първоначално публикувано от petrucci
днес пуснах климатика и работи като фурия .сигурно нещо се е объркал тогава но сега всичко е наред.искам да попитам понякога когато вентилатора работи на по високи обороти вътрешното тяло каточели издава някакъв звук като вибрация който моментално изчезва щом натисна тялото навътре към стената.по принцип климатика е застопорен здраво и не ми се вярва да е от това.ако някой знае как да го оправя нека сподели.
Грешка не е закачен климатика а стойката му.Затова и вибрира.
Направи каквото ти е казал ванко68.
при много лек допир на капака шума спира.когато сложа дунапрен ще споделя дали шума изчезва.