Fujitsu ASYB12LDC - нещо не охлажда добре
Здр-те имам климатик Fujitsu 12LDC и нещо не охлажда добре пускам го на 19-20 градуса и пак неможе да охлади стаята която е 20кв. В хола имам дайкин и като го пусна на 19-20 градуса и за няма и един час вече е охладил, стаята е 25кв. На еднакви градуси работят и двата но по студена е струята на Дайкина. Ако някой може да ми обясни защо се получава това, моля да пише.
Re:Fujitsu 12LDC нещо не охлажда добре
Цитат:
Първоначално публикувано от Simeon_
Здр-те имам климатик Fujitsu 12LDC и нещо не охлажда добре пускам го на 19-20 градуса и пак неможе да охлади стаята която е 20кв. В хола имам дайкин и като го пусна на 19-20 градуса и за няма и един час вече е охладил, стаята е 25кв. На еднакви градуси работят и двата но по студена е струята на Дайкина. Ако някой може да ми обясни защо се получава това, моля да пише.
На мен точно това ми харесва.Вярно е че при режим охлаждане дайкините "блъскат" по студена струя от дженерала/фуджитсуто/фуджито.Аз не пускам нито един от двата климатика на 19-20 градуса, много ниска температура за лятото е.Обичам 24-26 грасуса, рядко 23градуса.Дженерала имат едно "меко"охлаждане.Зависи и от моделите, но при охлаждане дайкин започват от мощност 1.3кв, а дженерал 0.9, може дори и 0.5кв.НА мен дженерала е в спалнята и там студ не ми трябва(тя и без това не е много голяма-15кв.), а само охлаждане.
Или си южно изложение или си мансарда и е голям пек.Както и да студената струя и без това не е много полезна.
Виж тук за дайкинhttp://www.ataro.bg/bg/domestic-air-conditioning и за фуджитсуhttp://www.tempexbg.com/tables.php?b...model=RSB-12LD
Re:Fujitsu 12LDC нещо не охлажда добре
Аз също съм останал с впечатление че Fujitsu са по слаби на охлаждане. Аз Имам 2 GENERAL 12LGC, единия в стая 16м2, а другия в 11м2.
Просто от любопитство съм оставял на 18 за да видя за колко ще достигнат температурата. В по малката стая трябваха около 2 часа, а за по голямата минималната достигната беше 20.3 градуса след над 10 часа работа.
Иначе зимата никакъв проблем, и в най големите студове 27 градуса без проблем :)