Re:Окомплектовка на Fujitsu ASYB12LDC/AOYS12LD PLASMA
justify, Впечатленията ти от работата на плазмата ще бъдат полезни на хората имащи дихателни проблеми в ориентирането им какво да търсят при климатиците.
На мен ми е интересно, ако плазмата на охлаждане се държи постоянно включена развиват ли се мухъл и микроорганизми. Трябва реален пример някой да каже аз имам климатик с плазма от еди колко си години, която работи постоянно. Топлообменника и турбината нямат замърсявания и по тях не се е развил мухъл въпреки, че климатика се ползва много в режим охлаждане. Или въпреки наличието на плазмен филтър пак се развива мухъл, като имам чувството, че с отдалечаване от плазменият филтър мухълът по топлообменника намаля.
Някой ако чете това някой ден и има наблюдения да ги напише.
Re:Окомплектовка на Fujitsu ASYB12LDC/AOYS12LD PLASMA
При мен /за LD става дума/не работи дълго на охлаждане, но това лято го пусках на охлаждане и работи около седмица, на 25-27 градуса.Топлообмена не беше интензивен, защото къщата ми е изолирана и вътре няма големи жеги, независимо колко е вън.Плазмата работи постоянно.При изключване ползвам винаги изсушаването и стерилизирането.Турбината, топлообменника и тялото са чисти.ТОШКО това лято го почиствах основно /вътрешното/.Плазмената касета работи почти цяла зима /в стаята на малкия е/.В тялото имаше само прах, никакви плесени.На охлаждане работи по-рядко, но ТОШКО има самостоятелен цикъл на стерилизация - ако работи повече от 10 минути на охлаждане, след спирането сам си включва 4 часов цикъл на изсухшаване и стерилизация.И двете машини това лято навършиха 2 години.