Климатика ми вече 2,3 пъти работи на отопление (22 градуса),но от външното тяло отдолу не капе(конденз"вода") ,нормално ли е това ?
В началото като работеше по 10-ина литра на 24 часа изхвърлях .
Климатика ми вече 2,3 пъти работи на отопление (22 градуса),но от външното тяло отдолу не капе(конденз"вода") ,нормално ли е това ?
В началото като работеше по 10-ина литра на 24 часа изхвърлях .
Нормално е, още няма студове и няма интензивен топлообмен.
Слава богу,бях се притеснила![]()
Не го мисли, машините си знаят работата.
Не знам дали е нормално в режим на отопление да отделя конденз . Моя климатик единя 09LDC не отделя конденз и в режим на охлаждане . Или пък ако отделя то е съвсем малко .
Виках техници данеби да тече зад гипсокартона , но не 1 час гледаха и се пулеха как във ваничката не се появи и капка вода , а навън беше над 30 градуса , а вътре климатика беше пуснат на 18 .
А от другите ми 2 килиматика 09LDC и 012LDC се отделя конденз .
Нормално е, не го мислете, машините си знаят.И при отопление и при охлаждане се отделя конденз.На охлаждане от вътрешното, на отопление от външното.Зависи от интензивността на топлообмена.
...или липса на фреонец,но тогава няма да вее студ.
johny01 климатика само като ми го сложиха го пуснаха да видя ,че студи и тогава навън бе хладно и си капеше под климатика,но иначе само ме топли за сега не съм го пускала да ми духа студено .