Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
Индикация за грешка при Fudjitsu 12 LGC
Странно мисля , че проблема се прояви след почистване на филтрите + плазма филтъра ... Но не съм сигурен...
След като климатика поработи няколко минути и започват да премигват Operation и Timer мигат заедно 4 пъти след което Timer 3 пъти мига и пак отново... Днес се обадих в сервиза казаха , че ще ми пратят човек но все пак ако някой може да ми каже сериозно ли е и какво вещае това ще съм му много благодарен.
Re:Индикация за грешка при Fudjitsu 12 LGC
LGC няма плазмен филтър.Машината ти да не е LDC.При него 4 +3 мигания са за проблем във вътрешното тяло.Може да не е достатъчно изсушена плазмената касета.Я изключи и включи пак захранването от контакта.
Сега проверих, и за LGC и за LDC 4+3 означава залепнали контакти на вътрешното реле.4+4 означава нарушено захранване на вътрешния блок.
Какво ще рече залепнали контакти на вътрешното ... LDC е да :)
За захранването на вътрешния блок.Я го изключи и го остави да постои малко, след това пак го включи от контакта.
я пак преброй миганията - и аз имах подобен проблем (почнаха да мигат индикаторите) като пусках coil dry без да съм сложил плазма касетката (поради един миризлив проблем) - при мен тогава беше 3 мигания заедно на операшън + таймер и след това 5 допълнителни от операшън (ако не ме лъже паметта) - което в превод значи
8 мигания на оперейшън + 3 тимер -> Неисправен активный фильтр (2 раза)
явно проблема беше в липсващия активен (плазма) филтър
Цитат:
Първоначално публикувано от Gladiator6
Странно мисля , че проблема се прояви след почистване на филтрите + плазма филтъра ... Но не съм сигурен...
След като климатика поработи няколко минути и започват да премигват Operation и Timer мигат заедно 4 пъти след което Timer 3 пъти мига и пак отново... Днес се обадих в сервиза казаха , че ще ми пратят човек но все пак ако някой може да ми каже сериозно ли е и какво вещае това ще съм му много благодарен.
Когато чистите филтрите ги оставете да се изсушат добре и тогава ги монтирайте на климатика!
Когато читите питата на вътрешното тяло внимавайте къде пръскате, като се намокрят някой части започва светомузиката даваща сигнал за проблем.
Поради това:Винаги изсушавайте добре филтрите и тогава монтирайте или не мокрете електрониката когато чистите.Ако това се случи, изключете и изчакайте докато изсъхне климатика.Може от 40-50 см да му "духате" със сешоар стига въздуха да не е много горещ(ако може да си държите ръката без да се опарите става).
Сега отново отворих извадих плазмата , фитлтите .... наместих наново (сухи са си .. аз чаках цял ден да изсъхнат и то до парното )
и сега от 3 часа всичко е наред може да не съм бил наместил плазма филтъра както трябва... знам ли ...
За да се уверя , че проблема е бил неправилно поставяне .. изключих махнах плазмата сложих само другите филтри и ... Но не ми даде грешка ...
Къде мога да проверя тази грешка откъде идва ?
Оправила се е, не я мисли.
Re:Fujitsu ASYB12LDC - мига за грешка
Добре няма :) щом казваш.