Re:Климатици Fujitsu General - впечатления втора част
И малко инфо, климите които са един над друг-единият топли лявата стая-спалня,другият средната -кухня, а третият хола.Трябва да мисля нещо , че горният да не "препишква долният"-тава или фуния с тръбичка.Та това е за сега :Drinks:
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322296224[/time]_________________________________________________
Сори сега видях
... На горния ти трябва тава, но така не мога да преценя дали ще имаш място. Добре е да не е залепена за климатика за да има ефект. Някои колеги слагат нагревател в тавата за по-добри резултати. Машините ти имат лек наклон напред, ако имаш достъп до тях купи едни шайби и подложи отпред за да стане наклона много лек назад.
Малко снимките са калпави и създават може би оптическа измама, но благодаря за съвета. Не мога ли да под дупката на горния да сложа фуния свързана с някакъв маркуч и той да отвежда? Сега излизах до тях и така готино са се закротили и мъркат лекичко, навън е около -1. Ако мога да вярвам на китайският ми термометър за 1 лев де.
vakata77 слагаш тава,както ти каза Мега-с фуния,хем ще е грозно,хем ще замръзва в тънкия си край,или маркуча след нея,и същата работа.
Гледам в Зора на моя боклук :))(Не го понасям вече!) вдигнали цената на 1299лв.и го писали -отопление до -20гр.!!! Нагли лъжци! В книжката е до -10гр. Вече го ограничих на 14кв.м.,че с 20 не се справя!Въпреки,че е топла стаята,качва 5-6 градуса с разход 7-10 квч.на 24ч.
karambam искаш да кажеш ,че 7-10 kw/h ти се гледа много за 24 часа ли?
При мен колеги от 08 часа сутринта до сега в Ботевград/ около -1 в момента/ и трите машини бацат и всичко на ток/ бойлер не изключва комп и плазма/ консумацията ми е 14 киловата :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
karambam искаш да кажеш ,че 7-10 kw/h ти се гледа много за 24 часа ли?
Много е,при условие,че е на 21гр. и съм с две фанели!
vakata77 - Косумацията ти е повече от нормална, но защо не пишеш каква е температурата която си задал в стаите???
10 дни по 14кв=140кв за 10 дни х 3 за 30 дни=420кв.Това е напълно нормална консумация за "всичко на ток".
Колко човека сте постоянно, защото и това има значение???
Иначе цялото ти домаинство изразходва средно по 583.3333333 вата за час, което за отоплителния сезон не е много при ниски външни температури.
Не е за цял ден, ама пак е нормална.
Или електромера е "В ползу народу"
Значи температурата зададена на Фуджо е 23 градуса , а на генералите в кухнята 18,19 а в спалнята 17 градуса, живея сам/изключвам временно по за някой час гости:) а и от 2 дни сам с каменен вата изолация , така че тепърва се надявам да видя ефекта от поставянето и
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322333460[/time]_________________________________________________
Преди лягане в спалнята става 21 по дистанционното де
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1322333569[/time]_________________________________________________
и последно вижте ми положението на апартамента-етаж, изложение, стъкла, изолация, съседи
Цитат:
Първоначално публикувано от karambam
Много е,при условие,че е на 21гр. и съм с две фанели!
при тия температури ,денем над нулата нощем над -5 е много и ако сега не стопля зимата си приготви една духалка да му помагаш .. моите машини още са на on/off с изключение на Саньото той и при +10 не изключва има доста нисък минимум ,пада и под заводските си данни даже ..
Да кажа вчера засичах тока на нощна / бойлера не се изключва, храдилник и 2 ЛСД-та на стенд бай режим / та от 22,00 до 06,00 часа изразходени 4,9 киловата температури в кухня и хол климите на 18 градуса настроени а в спалнята на 21. Мисля че е добре
Здравейте искам да попитам за съвет какъв климатик мога да си взема за около 600лв. при помещение от 25кв.м.без изолация в панелен блок на последен етаж южно изложение,които се намира в пловдив :smiley: