Споко мойтеЦитат:
Първоначално публикувано от vakata77
12LDC и японския на 100 волта са бачкали на -17 градуса без проблем,топлят си добре.В момента навън е -13 градуса.
Преглед за печат
Споко мойтеЦитат:
12LDC и японския на 100 волта са бачкали на -17 градуса без проблем,топлят си добре.В момента навън е -13 градуса.
Точно така,подкрепям колегата,когато излизате навън само намалете температурата.До колкото степента на вентилатора, зависи от помещението примерно при нормални стаи по 15-20 квадрата по добре е вентилатора да е на най-ниска степен,защото потокът на изходния въздух е по-топъл,нагрява се повече от питата.В по-големи помещения е необходима по-голяма вентилация за да се завърти въздуха в помещението най-добре е на Ауто ,ако е на Лоу само около климатика ще се достигне зададената температура,в другия край на помещението ще има 2-3 градуса разлика, пробвал съм моя ДЦ инвертер 24-ка на 55 кв площ,най-добре се справя при Ауто режим и 22-23 зададена температура.Иначе студа като гледам не му оказва някакво влияние освен че е малко по-шумен от колкото при 0 градуса и нагоре :)Цитат:
Първоначално публикувано от fitnesman
ECO-то, само ограничава консумираната мощност на 990W(в твоя случай). Реално климатика може да не я стига никога, като няма нужда. Ако консумацията под 990W му стига да стопли до зададената температура - все едно нищо не си ограничил. При по-ниска зададена температура естествено ще падне консумацията (така може да ограничиш консумацията на по-ниска от 990W).
При High вентилатор е все едно без ограничение на вентилатора. Това че е настроен на High не значи че ще работи на него. Само когато има нужда от голяма мощност тогава ще стигне до High (обикновено след дефрост се случва за 5-10 мин.).
Забелязал съм една дребна разлика м/у Auto и High вентилатор (някой дали е забелязъл?).
При задание на High, режим Medium се пропуска - от Low директно минава на High. При превишаване на 37гр. на Quiet, превключва на Low, след това при превишаване на 40гр. на Low, превключва директно на High.
При задание на Auto минава през всичките режими на вентилатора. Тоя режим почти не съм го ползвал и не мога да кажа на колко градуса превключва на Medium. От Quiet на Low е на същите градуси - 37гр.
Аз моя го карам на Heat, Eco, High. Само в големите студове и след дефрост вдига вентилатора на High. Нормално си кара на Low, защото не му трябва повече мощност.
При ограничение на вентилатора на Quiet ще вдига по-големи градуси, но при по-малък дебит и няма да стоплиш като цяло. Така ще работи по-дълго време при висока консумация (чиста загуба). Това ограничение е като да работи със запушени филтри - вдига температурата, но дебита е малък и не стопля.
За мен най-икономичният режим е при възможно най-ниска температура на изхода на вътр. тяло при достатъчен вентилатор. В моя случай 32гр. на Low , за много студено пък 34гр. на High. Под тези температури смъква на по-нисък вентилатор, което прави висока температура на нисък вентилатор.
Според мен тези температури трябва да се следят (гонят) като се включи Eco, т.е. максимално оползотворяване на получената топлина, при лек компромис със времето за достигане на желаната температура.
Има разлика за определени модели примерно дали е Нокриа или ДЦ Инвертер като моя,а за бутона Еко орязва около 30 процента от мощността ,така пише поне за моя модела и работи на 1,6 кв а не на 2,2 , по-доволен съм когато този режим е изключен ,може би ще върши работа за по-малки помещения :) Мерил съм температурата на дифузъорите при най-ниска степен ми дава 55+ защото толкова е скалата на термометъра :) Да видим утре и вдругиден с рекордните как ще се справят машинките :)
Ще споделя и държането на моите клими Fujitsu General 12 LGC на минусови температури.
В Стара Загора хол 24 кв м. най ниски температури -13 се справя чудесно .
Абсолютно същия климатик монтиран от същата бригада в чирпанско село стая 20 кв.м. без изолация само с нова дограма PVC. На -25 градуса успява да докара вътре температурата на +17 , на -11 докарва +25 при зададени да прави 28. Общо взето съм доволен от инвестицията само дето на село се оплакват от тракане на външното тяло, но като ги посетя ще търся причините.
Само да не ги откриеш, под формата на пластмасови останки из лозето или градината...Цитат:
Първоначално публикувано от stuuud
Това хронично при тези марки но не е опасно получавасе от хлабини между корпуса и пластмасовата рашетка и се оправя или с притягане или с слагането на силикон
turboie
Ела лепи, слагай, махай, стягай на воля братле. Обещавам ти големи приключения, винце и пържоли на корем :)) :))
https://www.youtube.com/watch?v=MedyKo6hRfA&feature=youtu.be
Ехаа , амбицирахте ме :)
Ето и нещо (надявам се)работещо нормално от "тройката" http://www.bulclima.com/product/klim...eral/asha12lec
Както беше написал Джъсти "Много е важно да имаш запас от мощност"
Абе голяма тишина в раздела на уджиците в тая мразовита зима :081: Очаквах да има изревали от новите модели, но мненията са в обратна посока :yikes
Мани го. Неговите ги пържи на 25-26гр. :016:Цитат:
Нищо изненадващо няма. Определено се поизгуби интереса, към марката. А новите модели са по-скоро екзотика.
- Трябва от рано да започвам да свалям килограми.Най- здравословно и без много напъни и в сауна/руска баня -с шибучици по гърбината :016:Цитат:
Мани го. Неговите ги пържи на 25-26гр.
И от к'во да ревем???Може би от температурата в спалнята ми:
fujitsu 12ldc -хол 26 кв. външна темп. -18* зададени 24*на режим med в хола ми е 23*.Температура на изходящата струя 43*-ЕВАЛА
fujitsu as-e22v японец-стая12кв. зададени 24*на low в стаята е 22 - БРАВО :Drinks:
gr.Kostinbrod