Запушил се е отвора на дъното на климатизатора и затова е набрал лед. Спираш го от захранването и поливаш отзад кондензатора докато стопиш леда и отпушиш отвора. Разбира се, ако имаш такава възможност.
Запушил се е отвора на дъното на климатизатора и затова е набрал лед. Спираш го от захранването и поливаш отзад кондензатора докато стопиш леда и отпушиш отвора. Разбира се, ако имаш такава възможност.
Добре де как се е запушил
миналата година пак имаше лед, но не се запушваше
трябва ли нещо по-специално да се почисти или незнам ...
Ми Божа работа,зависи колко и как е размразявал,от -температурата и влажността,пък и може боклук да е попаднал.Можело е по голям диаметър да ги направят,ама не.Нищо по специално не го чисти,просто го махни и си сложи тава,пък от тавата нататък слагай тръба/маркуч.
Здравейте! Имам следния проблем:
Заледи се отвора, през който изтича водата от външното тяло и аз се опитах да го отпуша. Нараних вътре питата. Май няма други поражения освен малко на питата Около половин сантиметър.
Искам да попитам някой дали знае каква е функцията й и фатално ли е това, което съм направил?
Може ли да се поправи?Благодаря предварително!
Ако климатика ти още работи, най-вероятно си наранил само алуминиевите пластини на топлообменника.Ако спре да работ, сигурно си пробил медните тръби, по които се движи фреона и тогава става сложно.
И при мен всяка година този отвор се запушва по няколко пъти. Решавам проблема като вкарвам по малко гореща вода с една спринцовка в самия отвор, първо да отпуша самата дупка, а след това и малко вляво и вдясно. Аз лично съм доволен от ефекта.
... Да ти кажа ли преди как решавах проблема на моя Panasonic. Купуваш от розовия антифриз, дето е за алуминиеви блокове. Сипваш в един пулвелизатор от тези от препаратите. Един път на ден по питата отзад (ако имаш достъп) и няма грижи, нито с лед по нея, нито със запушване на отвора. Стига за цяла зима
Успех
Няколко намачкани ламела на топлообменника не са проблем и не е необходимо да се оправят, защото влиянието им върху работата е нищожно, важното е да не са пробити тръбите, че тогава ще отиде компресора.
На отопление ниското налягане е при външния топлообменник и когато това налягане спадне поради теча е възможно да бъде засмукана вода, а от там тя отива директно в компресора.
здравейте на всички. аз отдавна не съм писал ,но следя редовно форума реших да понапиша нещо , тъй като и при мен се получи идентичен проблем със замръзването когато на вън бе -12-13* и то с ЛДЦ-то, с другия няма проблем не знам защо, но и миналата зима не е трупал лед , но на УСБ-то маркуча е окло 20см.щуцера е прав и не заледява.та така след като видях че маркуча който ужкем има изолация е замръзнал , ащуцера и на него е прав, си прдставих каква е ваничката, цялата лед. заех се със размразяване на щуцера и най накрая го извадих (естествено счупен), но няма ядове ще си направя друг, мислех че ще почне да тече през отвора но не, тече от всякъде но не и от там и не в кофата а по цялата тераса която естествено стана ледена пързалка и затова реших да сложа ваничка от долу с по-голям наклон и да оставя отвора свободен. днес като ледовете се разтопиха си направих ваничката. не занам колко пари са ваничките , но направата и ми отне по-малко от 2 часа (без боядисването) и за окло30 мин. я монтирах естествено защото имам добър достъп до външното тяло.дадох и по-голям наклон за да може водата която капе по-най бързия начи на се оттича пре отвора в края на ваничката на който залепих търбичка и от там направо в кофата, даже от вътре я омаслих за да не се задържа водата.ако при следващите -10-15* пак замръзне махам ваничката и слагам нагревателите които бях замислил още миналата зима за конвенционалния , направо на дъното на климатика нищо че все още е в гаранция.ако някой го интересува ваничката си я направих от горния капак на акумулираща печка "изгрев" , който отрязах на 90см. иначе ширината става точно. свих 4 бр.планки 2 бр.х 6см. една 12см. и една 13см.)за да отиде отвора в единия край 8бр. отвори боядисах и монтирах. ето и някоя друга снимка:::::
Колега pas кажи какви нагреватели си замислил
влез в моя профил от там в последните теми които съм писал на 6стр. от 88тема на долу че съм зле с писането за което се извинявам.само че сега съм замислил този нагревател да му направя нещо като санвич който да закрепя на дъното на климатика така че да остане отвора за маркуча свободен.ама ще го мисля по-така ако се наложи да го слагам.Първоначално публикувано от deasa
Мога да ти дам идея: има нагреватели 60W монтирани в шлаухи (херметизирани) . Могат да се поставят в долната тавичка на климатика , огъват се както си пожелаеш , като края на шлауха го подаваш през отвора надолу за да топли и там . Ако не искаш да имаш непрекъсната консумация 60 W нагревателя може да бъде комутиран от управлението на 4 пътния вентил , демек да топли само в режим разскрежаване.Първоначално публикувано от deasa
Друга по-лесна идея е да се направят още 2-3 отвора на тавата , ако няма проблем с капането по терасата или долните съседи .
Успех !
Здравейте. И аз да споделя моето впечатление от климатик 12 LGC.Това ми е първи климатик и още го изучавам.Монтиран е 10.2010 и оттогава работи на 20 градуса с авто вентилатор. До сега обаче не съм го усещал да размразява и когато и да погледна външното тяло винаги е абсолютно сухо и не съм видял и капка вода да тече. Постоянно работи on-off,може би заради ниските зададени градуси,но на 20 ни е добре и си ги поддържа точно. Стаята е 6 м на 2.8 м висока 2.6 м. в Варна. Кооперацията е нова и никъде около нас не се отоплява и въпреки това имам чувството че май климатика е прекалено мощен. Може би е трябвало да взема 9-ка. Дали машината работи нормално с тази липса на конденз,или има проблем? Ако някой е забелязал същото поведение нека сподели. Засега ЧАО.
И аз скреж не съм забелязвал,въпреки че си се размразява.Аз съм го сложил в стая 3,5 на 3,5 на 2,7 височина с вътр.изолация с гипсокартон и вата.Почти през цялото време го държа на Quiet и 20 градуса.