Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Цитат:
Първоначално публикувано от pasaden
Ми твърдят че са почти идентични с LGC , същия компресор и т.н.Имало разлики в дизайна и в това , което ми казват за КОП-а, че е по-ефективен при ниски температури и отделно външното тяло било по-безшумно.
Както и да е, най-вероятно ще си взема LGC-то и дано да не съжелявам.
ЛГЦ-то е по -доброто.Което и да избереш за ниска цена може да искаш единствено да топли.Високи очаквания =високи изисквания=високо качество=висока цена на климатика.
Ниска цена=ниско качество.
Това е правилната и разумна логика, отклоненията от която са във вреда на търговеца(ако е излъгал за качествата на климатика) или на потребителя(ако се радва, че е таковал "гяволо у ефира")...
П.П. Както казвам, на част от високопретенциозните клиенти:"На вашите високи изисквания към мен, вярвам че ще отговорите със също такова високо заплащане на моя труд..." :)) ... и "бизнессмелите" или снижават поставените изисквания или плащат или си обират крушите и търсят да таковат гяволо у ефиро... :016:
Re:Новите инвертори на Fujitsu, General Fujitsu и Fuji Electric модели 2011 година
Цитат:
Първоначално публикувано от pasaden
Ми твърдят че са почти идентични с LGC , същия компресор и т.н.Имало разлики в дизайна и в това , което ми казват за КОП-а, че е по-ефективен при ниски температури и отделно външното тяло било по-безшумно.
Както и да е, най-вероятно ще си взема LGC-то и дано да не съжелявам.
Това за КОП-а е доста интересно!? А за безшумното външно тяло(като притежател на 12lec)ще споделя,че на високи обороти вентилатора(т.е. перката) вие така,че се чува вътре!
То това е резултат от конструктивно решение при всички серии -къде повече, къде по-малко, явно и при новата не е променено.
Цитат:
Първоначално публикувано от karambam
Това за КОП-а е доста интересно!? А за безшумното външно тяло(като притежател на 12lec)ще споделя,че на високи обороти вентилатора вие така,че се чува вътре!
Вентилатора? :yikes Тове е нещо ново :)
Тъкмо, към средата на зимата, форума ще се напълни с теми за звучни и не топлещи машини, щото виж били по добри от старите серии... :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Тъкмо, към средата на зимата, форума ще се напълни с теми за звучни и не топлещи машини, щото виж били по добри от старите серии... :-memnon
Нищо ново под слънцето :) :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Те ще са на фуджитсу.На практика след спирането на LD серията от производство те нямат среден или малко над среден клас машини.Климатиците им са нисък(дори под ниския клас-новата LE и LKC серии) и висок стенен и подово/таванно стенни серии.Макар, че трудно бих нарекъл висок клас LT серията предид липсата на каквато и да екстра, освен твърдяното запазване на мощността до -7 и мощност в режим отопление близка до ниската LE/LKC.Просто както Булклима, така и останалите вносители ще се простят с миналогодишните или очакваните от тях бъдещи продажби на фуджитсу.Без плазма и най- малко малко 6 кв мощност в режим отопление на 9-ка вече не си представям висок клас климатик наречен 9-ка.
За парите които им търсят, без плазма филтър -Никакъв шанс, в сравнение с тошиба, саньо и дори МЕ стандарт плазма серията( с външни тела на GE).Да не говорим, че мен лично ме демотивира и по-ниската върхова мощност в отопление=5.4кв в сравнение с 9LD серията, а за тошиба новият дайскекай изобщо да не говорим.Само с една закъсняла с повече от 3 години екстра-седмичен таймер и с едно твърдяно запазване на мощността до -7 в режим отопление няма как да похарча 2150-2200 лв за 12-ка и 2000-2100лв за 9-ка .За сензора за присъствие който го има и в GV серията на дайкин изобщо няма какво да говорим.Единствено твърдяното запазване до -7 градуса е ново, всичко останало го има у конкуренцията още от преди 3-4 години...
Ако не усъвършенстват с плазма и по висока върхова мощност, ще лапат въздух...
Показателно е, че от появяването на LT серията е препоръчана 2-3 пъти във форума.Просто конкурентните климатици за около 2000 лева са по-добри.
Подкрепям justify.LKC е нисък клас климатик, скопен от всички възможни места, но почти на цената на LEC, какво да говорим.LEC не е нещо ново, направо си е LGC.Дори и рекламата за запазване на номинала на LT при -7 си е само реклама според мен, защото точно според тяхното сервизно, 9-ката има максимал 5,40 при 20 вътре и 7 вън и 4,04 максимал при 20 вътре и -7 вън, т.е. запазва 75% мощност, което разбира се, изобщо не е лош показател.За 12-цата показателя е 70%.Номинала на 9-ката е при 59,2% натоварване на компресора.Няма как според мен, номинала при едни и същи 59,2% натоварване на компресора на машината да е еднакъв при +7 и при -7, защото аз точно това разбирам под запазване на номиналната мощност - без никаква промяна в работата при +7 и при -7.
edi1 - моля дай линк към сервизното за LT.
LT серията са добри машини,но са надценени според мен с едно 500 лв. примерно,LE серията не заслужава тия 100-тина лв. в повече спрямо LG модела-няма основание,а пък LK-то си е компромисно решение надценено с други 200 лв.
estqwerty ,ето го линка - http://www.klima-therm.pl/pl/produkt...it/art199.html най-долу на страницата го има сервизното.
edi1 : мерси много! :Drinks:
тъкмо гледам характеристиките за топленето - те тия клими не падат - на -15 го дават да духа с 4.6кв!!! ммм ако е така машината ще си струва всеки лев, ама хич да не пропада надолу топлоотдаването ?
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
edi1 : мерси много! :Drinks:
тъкмо гледам характеристиките за топленето - те тия клими не падат - на -15 го дават да духа с 4.6кв!!! ммм ако е така машината ще си струва всеки лев, ама хич да не пропада надолу топлоотдаването ?
Предговор: Не ти ли се струва странно на +7градуса номинала да е 4кв, а на -15 градуса, тоест 20 градуса по -долу номинала да е 4.6кв??Е от къде го изкара този по-висок номинал-Отговора е един=това е максимума(което е останало от него на -15 градуса...)
За 2400 с включен монтаж НОКРИЯ 14 го слага в малкия джоб.Да не говорим, че и тошиба дайсекай 6-та серия за 70 лева в повече(от 12LT) с монтажа също го върти на малкото си пръстче(то тя върти и дайкина FTX50GV та какво остана за една 12-ка).Със 7.7 кв. върхова мощност отопление дайсекая е недостижим и като мощност и като икономичност и екстри за обработка на въздуха(плазмата) и като цена.
Както фуджитсу така и дайкин се издъниха ценово тази година...
но ще си заплатят "гяволука" със загуби...
Да, таблицата е дадена по максимума на отопление.
Здравейте и от мен като собственик на Fuji 12 LEC искам да попитам нормално ли е хоризонталната регулировка на въздушния поток да е ограничена в рамките на около 15*(реално нищо не се променя откъм ъгъл на духане).