словака............в бургас има едни клими.дето пише тошиба,ма те са тошиба,колкото аз съм брад пит.............та мисълта ми е че много хора си купиха надписи вместо климатици
Преглед за печат
словака............в бургас има едни клими.дето пише тошиба,ма те са тошиба,колкото аз съм брад пит.............та мисълта ми е че много хора си купиха надписи вместо климатици
ОК,момчета,разбирам какво искате да кажете,но понятието инв.климатик и то струващ хиляди следва да включва и известен комфорт когато си в стаята!А не да те обдухва леко хладна струя,понякога и доста мощна!В края на краищата не ме топли нито КОП нито номинал или минимал ,нито кривата при2 и 0 градуса!....Топли ме ТОПЛИНАТА и тя трябва да е "луксозна"/като 20 год.манекенка,ама не много кльощава/!! :) :-memnon
Готина дискусия се получава. Аз определено не искам да усещам струята в стаята, въпреки че при тази малка стая това е неизбежно. Цена около 1500 лв ме устройва, но разбира се, няма да се разсърдя да е по-малко - парите никога не са излишни. Ако за 9-ка от LT серията трябва да платя 2000+ лв, значи определено няма да бъде моят избор, тъй като не ми се дават чак толкова пари за един климатик. Всъщност в стаята има 2kW конвектор на Adax, който се справя повече от успешно с отоплението зимата, но идеята беше да снижа сметката за отопление с приличен климатик, но пък от друга страна ако е прекалено скъп ще му трябва твърде много време, за да бъде изгоден и ме притеснява дали няма да стане за ремонт, преди да си е "избил" инвестицията.
Или пък това...~1800 лв.
https://lh3.googleusercontent.com/-V...BRAS-2829D.JPG
Сашо,някаде из форума ми се бе мярнало талкувание на това Д.....Някой питаше какво е Д а друг отговаряше.......дърво!! Помниш ли!? :)
Ами сметни колко ток си платил тази зима, след това го раздели грубо на три и две трети ще е спестеното ако използваш климатик. След това умножи по пет, колкото години горе долу е нормално да работи един климатик и ще видиш кога ще го избиеш. Разбира се по-хубавите климатици разделят на повече от три, но това също зависи от региона в който живееш.Цитат:
Първоначално публикувано от Airfan
Не го помня, но разбира се, ако машината е оразмерена правилно, няма нищо такова като "дърво".Цитат:
Първоначално публикувано от slovaka
Точно на ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ, със 600 вата минимум, не му липсва топлата струя, мятат те нещо твоите приятели, СЛОВАК, или машините са сложени в 5 квадрата стая.
Като не си доволен няма смисъл да питаш в този разделЦитат:
Първоначално публикувано от Airfan
Е защо да няма смисъл? В края на краищата, ако беше доволен направо щеше да хукне и да си купува климатик без много да се мае, ама в човек е заложено едно гадно чувство- да се съмнява. В случая съмнението е дали е направил най-добрия избор на климатик и дали няма по-хубави климатици. няма лошо да се пита, защото както казва народа с питане далеч се стига, без питане може и да повториш някоя своя грешка.
И аз ще застана твърдо зад Дайсейкай 3 по отношение темп. на струята.Е точно пък тоя климатик независимо от ниския си минимум 600ват. не духа студено.За ваша информация това не го могат доста климатици с които съм има досег (напр. FVXS,Nocria 14,една японска Ururu Sarara модела е top на 2008 всеки може да го провери щото не се сещам в момента как му е точното означение R-серията и т.н.)Според мен способността на Тошибите да духат когато трябва много слабо и винаги топло ги отличава от повечето наблюдавани от мен климатици.Това може да бъде и проблем при поставяне на неподходящо място в стая така че климатика да създава топло около себе си и да не се достига зададената темп. надалеко от него.Такива случаи бяха споменати тук във форума.Плюсът е обаче че можеш да си усилиш вентилатора, докато при други силнодухащи на 1-ва степен на вент. климатици не можеш да ги намалиш и ти духат студено.Това сочи скромния ми опит с най-разл. машини.Ааааа и още нещо за студеното духане на мин. вент.---някой беше казал да не се преоразмеряват излишно добрите инвертори щото точно това се получава-стоят си на минимума почти постоянно и си духат хладно. :wink:
А не е ли по-добре да се презапасиш малко с мощност за студените зимни дни, пък да монтираш климатика така, че зоната на обдухване да е далеч(разбира се, ако има такава възможност) от дивана, на който гледаш телевизия; масата, на която се храниш; леглото, на което спиш?Цитат:
Първоначално публикувано от boy