Проблем с ОСИ в Климатик Fujitsu ASYA12LGC ---- РЕШЕН
В момента климатика беше изключен от захранването и не го ползвам. Вчера съседите по тераса ми казаха,че от климатика влизат и излизат оси. Пуснах климатика на охлаждане за да завърти вентилатора ако има някаква гадинка вътре да излезе... Нищо не се показа и това ме успокои.
Да ама не. Днес като погледнах от него си излизат и влизат осички :( .
Ако някои се е сблъсквал с подобен проблем моля да сподели как се е справил.
Благодаря на отзовалите се
P.S Справих се с това: http://www.scjohnsonwax.bg/nqcontent...74&lang=lang_1
Re:Проблем с ОСИ в Климатик Fujitsu ASYA12LGC
Бегом, в най-близката селско-стопанска аптека за препарат срещу оси - Вазтак, Фюри, Децис или Циперсан.
Какво правя като го взема ? Като оглеждах външното тяло на горния капак има 4 винта. Да ги махна и го сваля ще имам ли видимост на цялата карантия на климатика и тогава да наръся. Или да ръся само отпред на решетката на вентилатора. Разбира се преди това климатика ще го изключа от захранването.
Тези препарати морят ли ги или предпазват с някаква миризма да не препарват до климата.
Благодаря са съвета.
milenk става и с ''Райд''-пръскаш и нямаш грижи-пробвано е и падат като круши.Ако нямаш видимост към осилото ,може но при работещ климатик да пръскаш зад питата за да засмуче с въздуха от препарата.Успех. :Drinks:
Климатика е монтиран на парапета на терасата. Имам свободен достъп до него но не виждам осилото... Вижда се само,че влизат и излизат оси... Де е осилото не знам. При работещ климатик няма ли опасност да му стане нещо.
Цитат:
Първоначално публикувано от milenk
При работещ климатик няма ли опасност да му стане нещо.
Като те притеснява го спри и изключи от захранването,пък и райда е под налягане-трябва да достигне добре навсякъде във агрегата.
Някой може ли да даде линк към снимка на устройството на външното тяло ?
Ако има осило и отвориш рискуваш да бъдеш много нахапан. По-добре вземи мерки или опитай да напръскаш там, където взлизат, но пак има риск да те нападнат!
Миналото лято местихме някъв климатик и в него имаше оси голямо забавление падна като ги трепехме с един чехъл.
Кажи му поне на човека откъде да си купи специализиран чехъл за оси. :))
Мигновено ги трепе и WD-40,ако го имаш под ръка.Просто пръсваш 1 път върху гнездото и умират веднага.
Първо напръскай при работещ климатик за да може да поизбиеш основната маса от гадовете.След няколко часа леко и нежно свали горният капак(изключено захранване от контакта).Внимавай защото осилото може да е захванато на самият капак.
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Кажи му поне на човека откъде да си купи специализиран чехъл за оси. :))
Това имаше под ръка на терасата.
1. От селско-стопанска аптека ще купя препарат срещу оси.
Някой от тези - Вазтак, Фюри, Децис или Циперсан.
В пулверизатор от тези с препаратите за миене на прозорци ще направя много концентриран разтвор. Ще се облека подходящо и ще напръскам отпред през решетката за вентилатора, острани и отдзад питата на охладитела.
2. От къде ( в кои магазини ) мога да намеря Раид и това WD-40.
Благодаря на всички са съветите.