Няма степени на вентилатора
Здравейте,
От известно време забелязах че ги няма степените на вентилатора на 12 LDC Plazma. Работи само безшумния режим, а на всички останали духа по един и същ начин. Иначе топли нормално. Не знам от колко време е така защото по принцип го държа на Auto. Климатика е на няколко месеца. Някой има ли идея какво му е или да се обаждам в сервиз?
Re:Няма степени на вентилатора
Я му задай 30° да видим дали ги няма всички степени на вентилатора.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Я му задай 30° да видим дали ги няма всички степени на вентилатора.
И всичко ще си дойде на мястото :)
Да като му зададох 30 градуса степените се появиха. Това означава ли че всичко е нормално?
Напълно. Ще ти обясня набързо - ако е близо или е достигнал зададената на дистанционното температура, няма защо да духа с пълна сила. Датчикът не позволява на вентилатора да се включи над определена степен.
Да, всичко е наред. Достигнал си е, а може би и е надхвърлил зададената температура, затова вентилатора не реагира на командите.
В такава ситуация, достатъчно е с 2 гр. да повишиш температурата и нещата се нормализират.
пп. колегата ме е изпреварил :Drinks:
Така и така започнах темата, да попитам този плазма филтър как се използва. Постоянно ли трябва да е включен или се пуска за определено време и се спира?
Пуска се и се спира от бутона "air clean".
Пускам го от време на време, но не съм убеден че върши някаква работа :)
Фуджитата са така. Мен това много ме дразни. Няма значение дали клиамтика е на ауто или на макс.
Добър вечер! Аз ще се възползвам от темата на колегата, разбира се с негово позволение. Имам подобен проблем със същия климатик 12ЛД. Първо степените на вентилатора не работят нормално. С най голяма сигурност мога да гажа, че високата степен изобщо я няма. Второ, което е най-лошото - не достига зададената Т, дори и при тези съвсем леки условия в Сандански. Външната Т не е падала под нулата. Трето климатикът често спира да духа без логична причина - няма обледяване, а и не дава такава индикация; не е достигнал /всъщност е доста далеч от нея/ зададената Т. Аз съм задал 24 гр., а той спира на 20-21.
Какво съм извършил до момента: опитах два рестарта от контакта - без резултат. Сверих термометъра с два двуги на съседи- нормални показания. Сменях заданията по всякакъв начин - нищо. Дайте някой акъл, колеги!
Колко и да го рестартираш все ще си е така.И при мен 2-та климатика /Fujitsu и General 12LGC/ е така.При настроени 22 гр. в помещението е 20 гр. на 1 метър от пода ,но пък горе при него си е 22 гр. и затова мърка и едвам духа колкото да не спре.Най добре работи на 24-26гр. /тогава ще ти работят всички степени на вент./ тогава е супер пък и в минимала не му е силата на тоя климатик.Дръж го винаги на HIGH вентилатора при отопление.
Нещо се одрямват тия General 12LGC нощем (може би от тъмното :-memnon). Като се крепнат на min мощност и вентилатор и стаята изстине. Проблема го решавам като пусна на вентилатор за малко и пак на топло. Тоя проблем е само нощем ???
Така е колега но проблема му е там, че като задуха на минимал и слаб вентилатор той си върти въздуха пред него и така не си дава зор нито да се развърти вентилатора нито да топли долу на пода.
Цитат:
Първоначално публикувано от bobovo
Така е колега но проблема му е там, че като задуха на минимал и слаб вентилатор той си върти въздуха пред него и така не си дава зор нито да се развърти вентилатора нито да топли долу на пода.
По точно под него /в случай, че клапите са настроени отвесно надоло/ :) Всичките ми машини са настроени така, че да духат леко напред и няма ядове :god В момента 9lcc при настроени 23гр. темпуратурата в стаята е 24,5гр./електронен термометър CASIO/ на метър от земята.
п.п. Не дръжте термометрите си залепени на стената! Винаги дава отражение /отчитат по-ниска темп./ :)