Проблем с Fujitsu 2-ра ръка
Здравейте,
досега само съм разглеждал различните теми във форума, но дойде време да пиша по конкретен проблем.
Имам един Fujitsu на 110 волта купуван втора ръка преди 3 години, от вчера климатика не духа топло, излиза лека струя хладен въздух и бутоните power и timer мигат. Power мига 5 пъти и спира, а timer мига постоянно. В интернет намерих някакви упътвания където пише, че на Fujitsu тази грешка била Communication signal error, но си нямам на идея какво значи това. Външното тяло тръгва да върти и спира след 10-15 сек.
Обаждах се по разни сервизи, но оттам ми казват, че ще дойдат след 10 дена, а един искаше 50 лв. само да дойде ...
Може ли да ме посъветвате какво да правя и грешката кофти ли е?
Re:Проблем с Fujitsu 2-ра ръка
Ако отвориш горният капак на външното тяло трябва да има кутия в която е външната платка. На капака на тази кутията отгоре или отдолу трябва да има залепена лепенка с различните грешки. Освен това ще можеш да видиш дали на външната платка не мигат светодиоди за грешка.
Отварях го, но пише на японски :). Никакви светодиоди не видях да мигат, модела е доста стар сега като се разтърсих в нета - Fujitsu AS22EPB-W.
Може ли да ми препоръчате някой читав майстор в Пловдив, който да не дойде чак след 2 седмици и да не иска 50лв. само за идването :) ?
Detritus в Пловдив няма да имаш проблем, с намирането на опитен техник.На дистанционното нямаш ли малък бутон(сервизен) който се натиска с остър предмет,за да ти изпише грешката,но ако е липса на комуникация м/у вътрешно и външно тяло пробвай с рестарт и изключване от мрежата.
Цитат:
Първоначално публикувано от diksanal
Detritus в Пловдив няма да имаш проблем, с намирането на опитен техник.На дистанционното нямаш ли малък бутон(сервизен) който се натиска с остър предмет,за да ти изпише грешката,но ако е липса на комуникация м/у вътрешно и външно тяло пробвай с рестарт и изключване от мрежата.
Ами честно казано имам проблем с намирането, няколко човека ми отказаха, като чуха че климатика е купен втора употреба, 2-3 ми казаха, че ще дойдат най-рано след седмица-две, а един направо ме посъветва да взимам нов. Този който евентуално можел да дойде иска 50 лв. само за идването и установяване на проблема. Ако може да ми препоръчате конкретен човек на ЛС или в темата ще съм ви благодарен.
Това с изключване и включване в мрежата го правих няколко пъти. Последно тази сутрин бях оставил климата изключен от мрежата цяла нощ и пак същото. А дистанционното ми е универсално старото отказа миналата година :).
Цитат:
Първоначално публикувано от Detritus
Този който евентуално можел да дойде иска 50 лв. само за идването и установяване на проблема.
Цената е добра за това, което обещава. :) Правилната диагностика е много съществена. Датчици и платки всеки може да сменя... :taz
От където дошла ( машината ) там и отишла. Дано не си изгорял с много $$
Detritus, предполагам си знаеш параметрите на машината - https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg355750
Тази серия фуджицу си имат кахъри, които в повечето случай са в хладилната част. Ако проблема е по електрониката, нещата се поправими, но пак трябва да се види на място.
Доколкото помня модела прави проблеми с компресора като при панасоника.
Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
Цената е добра за това, което обещава. :) Правилната диагностика е много съществена. Датчици и платки всеки може да сменя... :taz
Ами той конкретно нищо не обещава, а само за едно идване и за 10-20 мин. да ми каже, да си купувам нов и да ми вземе 50 лв. ми се струва доста скъпичко.
Ако наистина това са цените, поне ще знам как да жуля и аз ако дойде някой климатикаджия за клиент в моя сегмент :) .
Това че някой ти поискал 50лв не значи че всички толкова взимаме. Днес загубих два часа и нещо да търся проблема на един елит с надпис (Национал) и то за 10лв. Диагностиката не е за всеки.
:016: Ми жули бе, Велев, че ей сега ше дойде пролетта. Жътвата започна вече при колегите, както виждаш :016:
kalcheff1, във форума има правила - чл. 3. Избягвайте да пишете извън дискусията ("извън темата" съдържание) в сериозна тема или ако пишете го маркирайте като такова с "//Извън темата" и син цвят. Допускат се до 2 (две) "Извън темата" изказвания, за да не се превръща темата в говорилня.
@Aleksandars
Досега не е имал никакви проблеми 3 зими изкара, а и лятото си работеше добре и то без да се натоварва. Помещението което отоплявам с него е около 15 м2.
Точно това искам да видя и аз къде е проблема, но също така искам да се предпазя от разни псевдо-майстори, защото и с такива съм си имал работа.
@VeleV.Klima
По принцип не ми е проблем да дам и 50 лв., просто такова отношение цитирам "Ще дойда, но само идването ще ми е 50 лв." ми се струва несериозно. Затова и съм написал, някой ако може да ми препоръча човек от Пловдив на ЛС или в темата много ще ме зарадва :).
Detritus, Александър е твоят човек, аз лично не познавам по-добър техник от него в Пловдив.