Проблем с електромотор вътрешно тяло на 12 ldc
Здравейте,
историята е следната: преди около 2 седмици смених лагери на електромотора на вътрешно тяло и оттогава си имам нова екстра:), климатика тръгва когато си иска и изплюва грешка за запецнал мотор на вътрешно тяло. Турбинката се върти добре на ръка и установих, че при пускане на климатика ако и помогна леко със сгънат лист хартия тръгва всеки път. Тръгне ли няма проблеми и си работи добре на всички скорости обаче при размразяване на компресора въртешната турбина спира и е истинско тото дали ще тръгне отново. Според мен проблема е в една платка в самия електромотор марка Panasonic, която трябваше на разпоя от статорните намотки за да стигна до лагерите и може би съм прецакал нещо. Помагайте
Re:Проблем с електромотор вътрешно тяло на 12 ldc
Цитат:
Първоначално публикувано от vesral
може би съм прецакал нещо. Помагайте
Прецакал си...Защо не се довери на хора които могат да свършат работата?!
vesral, викай някой разбирач и не го мисли;)
Иначе евала, и аз съм го правил:P В големия си мерак да си направя нещо сам, съм го почупвал:)) Важно е да се начешват крастите:D Хубаво е човек да си има хоби.
Имам шум от дясната страна на вътрешното тяло на 9LDC. Казаха ми, че е лагер на мотора. Съобщиха ми цена от 320 лв. което ме шокира. Дали се сменя само лагера или целия мотор?
В момента точно това правя - търся резервни части с google. Попадам на разни мотори за около 40-50лв., но не са за Fujitsu General.
Дайте съвет, за да не стане като с колегата пуснал темата.
Колега, лошото на тия моторчета е че са капсуловани и са с пластмасов кожух, който трябва да счупиш внимателно. После имаш достъп само до предния лагер (който обикновенно се разбива), а за да смениш и задния трябва да разпоиш платката. Та мойто мнение е скачай смело, а сега по темата: четох във форума за Панасоник, че виновен за това нетръгване на мотора е някакъв кондензатор на платката на мотора..
Някой знае ли нещо повече???
Колега, какъв беше проблемати с климатика че смени лагерите? Питам щото моя от известно време жужи на ниска скорост та да не са заминали и моите въпреки че е едва на 2 год :undecided:
Повечето мотори са панасоник А лагерите са сменят бих казал трудночко тря много дасе внимава Оргиналните лагери са таивански аз слагам NSK JAPAN оригнали по 5-50 парчето с силиконов сепаратор лагера е 608
Но ако несте го правили и незнаете как става неви саветвам да пробвате рискувате да повредите платката и наи вече интеграла които е залепен с термо силикон за капака