За моя климатик е казано, че може да работи до -15 градуса. Какво да правя когато температурите навън са -20. Да го спирам ли?
За моя климатик е казано, че може да работи до -15 градуса. Какво да правя когато температурите навън са -20. Да го спирам ли?
Няма да му казваш,да си мисли,че е -15°!
И ако случайно стане -20°,не го спирай,щом е работил без проблемно при -15°,ще си работи пак.
пускаш над нулата. спираш пак над нулата. ако сам спре ... спре.
напиши модела все пак - да видим кой климатик работи до минус 15 , някой път има разлики какво си купил и какво са ти продали.
Nocria-та си я дават официално до -20. Ако е добре оразмерена, добре монтирана и си добър стопанин, няма да имаш проблеми. Имам спомени, че не ти я бяха вакумирали или греша?
да точно така не ми я бяха вакуумирали. На едно място я видях, че я дават -15, а на друго -20. За сега никакви проблеми, работи много добре. Не я спирам изобщо. Когато излизам и лягам свалям температурата на 20 градусаПървоначално публикувано от Mega
... Добре си я ползваш, за другото е божа работа.
.... сега гледам в сервизното я дават до -15, в каталога до -20, но не е проблем.
Да разбирам ли, че не трябва да я спирам дори и при -20 градуса, той сам ще спре като прецени че не може да работи?
Никакво спиране, ако има проблем, тя сама ще спре. От модела проблем не очаквай, ако има нещо е от лош монтаж. Но това е корава машина. Топли се и се радвай на живота ...
Единствено като добър стопанин си наглеждай външното, ако има висулки под тавата ги махай, гледай за запушени отвори, ослушвай се за необичайни шумове ... но не се вманиячавай де, все пак машината трябва да ти служи, а не ти на нея.
малко е малка дупката на тавата отдолу. чак се чудя за нагревател в тавата , но първо ще видим накъде ще отидат нещата.
хем външното тяло не го вали директно и е на закрито и имаше 10 см висулка предишното 3 4 дневно застудяване.
остана да дочакаме зимата и тия -15 -20
Аз не съм забелязал да има висулка на моето външно тяло или ти говориш за висулки на покрива. Аз мисля, че не би трябвало да има висулки по външното тяло нали се размразява. Онзи ден при едно размразяване бая вода изтече около 1 кофа дори се чудех в началото да не би да е почнало да вали .
Щом моето ХИТАЧИ си работи без проблеми при -22, на НОКРИЯ-та какво и береш грижата, нищо и няма.
Бреййй, че къде са тези температури в България? Момчета да не живеете на в. Ботев?
... България не е само Петрич. Питай колегите нагоре по Русе, Силистра, Севлиево ... да не говорим за Кнежа, където всяка година сковава як студ.Първоначално публикувано от BLUE1