Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA
Здравейте,
Имам още едно въпросче.. имам два броя ASYG 12 LECA от два месеца.
Вчера и днес забелязвам някакво странно пукане от външното тяло.
Климатиците работят на 22 през деня и 19 през нощта.. все още работят в ON/OFF . Пукането се чува малко след като се развърти компресора и преди да започне да духа вътрешното тяло. Чува се не много слабо пукане от външното тяло в рамките на няколко секунди. Процедурата се повтаря при следващо развъртане..
От какво може да е това? И евентуално проблем ли е?
Миналата зима имаше оплаквания от орязаните модели на тези три марки за силни пукания, чукания и вибрации от външните тела причинени от замръзване на тавите, под компресорите, тампоните, а специално тези силни пукания са от замръзването на EEV. Всичко горе описано е нормално за орязаните модели и не е проблем.
Проблем ли,ако от време на време заливам климатика по питата и тавата с гореща вода?
Може и не е проблем, но първо изключи от дистанционното или контакта.
Как е най добре да се държи маркуча за дефрост през зимата, вкаран в отвора отдолу на външното тяло или не , имам предвид че сега е замръзнала дупката откъдето се изтича водата при дефрост, трябва ли да я размразявам и отпушвам за да се изтича нормално водата , техника който го поставя каза че до пролетта е по добре да стои свободен отвора.
Ей така просто реших да напиша някой ред и да споделя,че съм страшно доволен от този модел климатик.Справя се чудесно в студените дни,икономичен е много,а в стаята винаги е един-два градуса над зададеното.
Здравейте, от 2 дни чета за този климатик тук във форума и вече тотално се обърках дали ще ми свърши работа за целта която имам. Бих бил много благодарен ако ме ориентирате малко, тъй като досега не съм имал климатик а и хората около мен също така, че няма кой да ми даде съвет. Само 1 колега си го е купил това лято и от него имам впечатления, но не бих искал да избързвам с избора тъй като едва ли ще мога да си позволя да го сменя в близките 5 години ако стане нещо...
Помещението е 28кв.м с 1 външна стена 4,7м и височина 2.60м. На стената има 4 прозореца стандартна височина като за тухлен блок (не им знам височината) но грубо заемат 1/3 от стената.От ПВЦ дограма са. На среден етаж съм като съседите също се отопляват. Стаята е всекидневна която искам да отоплявам само вечер за около 5-6 часа и с температура 22-24 градуса, не повече. Както казах тухлени стени като над тях са залепени гипсокартонени плоскости навсякъде на разтояние 5см от тухлата. Външната стена е с 10см изолация - стиропор. В помещението не е много студено дори и при много ниски температури навън и с 1 духалка от 2000 Вата за 10-15 мин се загрява. Със западно изложение е.
Търся климатик за отопление и охлаждане като съм се ориентирал към този, но съм отворен и за други предложения на цена до 1400-1500лв. Както казах бюджета ми е ограничен и едва ли ще мога да си позволя друг ако този сдаде багажа за 2-3 години... Гледам и един Sharp-ay-xp-12ghr, но не знам дали е с по-издръжливи части и отзиви като цяло. Четох и за Митсубиши Хеви, но с подобни характеристики цените са 2000+ които нямам за съжаление...
Благодаря на отзовалите се!
Бих сложил ШАРП-а, който си посочил, но с този режим на работа може да имаш проблеми.По-добре е зимата машината да си поддържа някаква температура и като се прибереш, да увеличиш градусите.ШАРП е с 5 години гаранция.
По това което описваш като дадености на помещението и очакванията ти към тези модели климатици, които си споменал са просто несъвместими и въобще не съответстват едно с друго. По добре не си взимай нито един от тези, за това което имаш като очаквания( 22 - 24 градуса, за 4-5 часа, поне 5 години безпроблемна работа, помещение 28 кв.м. ...) по-добре си вземи машина за над 2000лв за да останеш доволен и да нямаш ядове,а и да се лъжеш ,че имаш климатик:081:
Цитат:
Първоначално публикувано от
potrebitel1
По това което описваш като дадености на помещението и очакванията ти към тези модели климатици, които си споменал са просто несъвместими и въобще не съответстват едно с друго. По добре не си взимай нито един от тези, за това което имаш като очаквания( 22 - 24 градуса, за 4-5 часа, поне 5 години безпроблемна работа, помещение 28 кв.м. ...) по-добре си вземи машина за над 2000лв за да останеш доволен и да нямаш ядове,а и да се лъжеш ,че имаш климатик:081:
защо така мислиш? има ли проблем ако го оставям през деня на 18 градуса примерно докато няма никой и само вечер да го слагам на 22-23? както казах помещението е с много добра изолация и при големите студове миналата година с 1 духалка си беше супер топло. Сега ми предложиха вместо Шарп-а един Панасоник CS/CU E 12NKE Econavi който е с 6.7киловата максимална отдавана мощност и 5 години гаранция на компресора? Как се представя този модел или по-добре си е Фуджито как бихте ме посъветвали?
За това помещение ти трябва климатик с 5kw номинал а не да гледаш колко е на kw e на макс. Тоест 14ка или 18ка ето един пример Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG14LE - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима
Цитат:
sawion
защо така мислиш? има ли проблем ако го оставям през деня на 18 градуса примерно докато няма никой и само вечер да го слагам на 22-23? както казах помещението е с много добра изолация и при големите студове миналата година с 1 духалка си беше супер топло. Сега ми предложиха вместо Шарп-а един Панасоник CS/CU E 12NKE Econavi който е с 6.7киловата максимална отдавана мощност и 5 години гаранция на компресора? Как се представя този модел или по-добре си е Фуджито как бихте ме посъветвали?
Колега на теб за тази квадратура ти трябва машина 18000btu Недей да се заблуждаваш, когато температурата падне около -10 до -15 градуса на климатика ще му спадне и мащността на половина, и сам може да си сметнеш колко киловата е това и дали отговаря на една духалка. Това все пак е климатик на термопомпен принцип, а не ел.печка! На теб ти е нужно нещо около 6КW и то даработи ефективно на -10 , затова ти казах че климатик под 2000 не ти върши работа и по-добре не се заблуждавай, и ака ги нямаш парите си перкай с духалката отколкото да береш ядове
ако нямаш пари по по хубава марка 18-ка грабвай една мидейка 5г. гаранция нагревател си има на външното тяло и не е с лоши показатели за цената си! Midea MSR-18HRDN1 R17 : Климатици Файт Клима
Цитат:
TIMBERLAKE
Много наивно:stupid:
Климатик Daikin FTXN50L/RXN50L. С кредит енергийна ефективност излиза около 1400 лв.
При нашите е монтиран в 35кв. старо строителство височина 2.70м. последен етаж без изолация и със стара дървена дограма. За сега температурите падаха до -12 и не мога да кажа как ще е ако задържи няколко дена на -20, но до тук нямаме никакви оплаквания. Климатика е настроен постоянно на 22 градуса и вентилатора на ауто и за Ноември месец по думите на майка ми сметката за ток е скочила с около 40лв. Друго, което ми харесва че работи изключително тихо, като за 18-ка. Мисля, че при твоите условия нама да имаш никакви грижи.