Отговор: Fujitsu ASYG 12 LECA
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ивайло Петров
вкл. Економи външното тяло е по шумно
Не съм обръщал внимание, но сега като каза ще обърна. Не бях сигорен дали ограничава само оборотите на перката :) Мерси колега.
Някой свалял ли е пласмасата, не само капака за филтрите? Доколкото съм гледал се държи на 3 вина и някакви пластмаси отгоре но непосмях да ги напъна. Идеята ми е да махна пласмасата и да почистя радиатора с Meglio.
Е не знам дали и при теб ще е по шумно, всъщност да уточня че моя е монтиран на парапет, и може би скоро шума не е точно шум, а нещо като вибрации! Това май е важно уточнение!
Ако не си разглобявал този модел не се пробвай ,че счупиш ли щипките/които са доста нежни/ няма оправия.
Цитат:
Ивайло Петров
Е не знам дали и при теб ще е по шумно, всъщност да уточня че моя е монтиран на парапет, и може би скоро шума не е точно шум, а нещо като вибрации! Това май е важно уточнение!
При мене е на стена но въпреки това се чува като вибрация както казваш.
- - - Обновено - - -
Цитат:
bobovo
Ако не си разглобявал този модел не се пробвай ,че счупиш ли щипките/които са доста нежни/ няма оправия.
Аз затова не се и опитах като го поразгледах :) Добре де, като се откачи отдолу, махнат се винтовете, каква е процедурата, напред ли се издърпва, или парабула нагоре, или как се откачат тези щипки ?
И аз бих се радвал да науча как се разглобяват пластмасите! Ама като не се сетих да питам и гледам като ми го монтираха, беше разколачено цялото вътрешно тяло. То едва ли е толкова трудно, просто е въпроса в това човек да знае как става за да не го начупи!
п.п. Тук май намерих добро описание как става, но аз мисля да го пробвам чак на есен!
https://forum.setcombg.com/климатици...ижи-10.html
Цитат:
Ивайло Петров
И аз бих се радвал да науча как се разглобяват пластмасите! Ама като не се сетих да питам и гледам като ми го монтираха, беше разколачено цялото вътрешно тяло. То едва ли е толкова трудно, просто е въпроса в това човек да знае как става за да не го начупи!
п.п. Тук май намерих добро описание как става, но аз мисля да го пробвам чак на есен!
https://forum.setcombg.com/климатици...ижи-10.html
Точно нещо от този сорт търсех :) Мерси
Имам два Fudjitsu 12 LECA, в дневната и спалнята, по ирония на съдбата този в спалнята пука(наптаво трещи) вечер когато мине в режим ON/OFF. В началото си мислех че е нормално, но след като спах няколко дена в дневната, от климатика там се чува само перката и нищо повече. Някой знае ли на какво може да се дължи това ? Все пак си говорим за един и същ модел климатик
ПС: Борил ли се е някой с подобен проблем? Може ли да се направи нещо по вапроса ?
Сляд няколко дена борба, и експерименти, мисля че оправих пукането ...
Здравей ixtis,
тампоните на външното тяло не струват повече от 15 лв, така че според мен си ги сложи да ти е мирна главата. Имат си малко по-голям резонас тези климатици. Гледай добре да ти нивелират външното тяло. За вътрешното, не знам как ще минават тръбите при тебе, но гледай да не са притиснати много от стиропора зад климатика, абе като цяло вътрешното тяло да не е под напрежение, че ще ти скъса нервите от пукащи пластмаси. Аз имам 2, и единият го монтираха добре, никакви забележки вече 2 години, но при втория нещо омазаха инсталацията на вътрешното тяло. Трябваше аз да си го свалям, донаметвам, и добавям малко смазка по пластмасите.
Не слагай пишката отдолу, и без това дренажните им отвори са тесни, ще се заледи още на първата мъгла.
Тогава ти трябва някаква тава с отвеждане на конденза.
Нивела горе на ламарините не е критерий за правилно нивелирана машина.Ламарините често имат кривина или са в друга равнина в сравнение с тавата и нивела лъже.Сложи го върху двете стойки и тогава виж как е.Не е добре наклона да е към компресора, ако наистина има наклон, развий болтовете и подложи метални или гумени шайби от към компресора.Щом са го вакуумирали, добре, времето бива.Не ти трябва тапата на дренажа, а ако я искаш можеш да я мушнеш, но не е препоръчително за зимата.
ixtis
Не ти ли е малко студено на 18 гр?Бучи защото работи на максимални обороти компресора и перката..
Така си е, сложи го на 24-26 градуса и го остави да си темперира стаята, ще утихне.
За лятото може да дигне температурата и ще утихне, но зимата като стане -5 ~ -7 пак ще започне да бучи.
ixtis, има една функция на дистанционното "Low noise", ще намали шумът от външното тяло, но ще намали малко и мощноста на климатика.
И за зимата зависи, като си темперира помещението и не го изключва, рядко ще вдига обороти компресора.