Да. На функция вентилатор+air clean.Работата е че дори на quite вентилатор духа леко.Зависи накъде духа и дали създава течение.
Да. На функция вентилатор+air clean.Работата е че дори на quite вентилатор духа леко.Зависи накъде духа и дали създава течение.
Хайде и аз от последните "хванали влака" 12 LDC. Да видим как ще се държи добичето тази зима.
Здравейте. Климатика ми е ASYA12LGC. Искам да сваля пластмасата на вътрешното тяло, за да го почистя. Ламелите вече са доста задръстени с прах и ми се струва, че не духа достатъчно топло. Намирам само 3 видии, но след развиването им панела не помръдва. Би трябвало да има и щипки някъде, но не знам къде са. Ако някой може да удари едно рама, ще съм благодарен.
Ще споделя как се прави при LECA!
Под капачето за тоците има 4-та видия!
Отгоре има 3 щипки-средната е лесна(по спомен май се натиска и бута към стената) Другите 2 става лесно,като се погледне отгоре(ако е тясно-с огледалце) се вижда зъбчето,което държи-с плоска отвертка се повдига и откопчава лесно(с натискане,повдигане и бутане не става).
Отпред под филтрите има още 2 вертикални отвора-с отвертката се бутат зъбчетата вътре и се дърпа панела напред и надолу.
Отдолу има още 2 щипки(показани със стрелки),за които не помня дали първо натиснах и откопчах или при издърпване на панела напред и надолу си пускат(май 2-то).
Успех!
Пускам няколко снимки, да потвърдим щипките.
Първа снимка отгоре в ляво, 2-ра отгоре в дясно, 3-та фронт - 2 броя щипки, 4-та - тази видия маха ли се?
Аз днес се мъчих, ама не приложих много сила. Не мърда тази пластмаса!
Фуджицото е един от трудните за разглобяване климатици прежали 30-50лв и си извикай сервиз за почистването.
Климатика се намира под легло, което е трудно за преместване, а е неудобно за стъпване (много меко). Така, че предпочитам да не затруднявам чужди хора. Решил съм да се справя сам.
Под леглото топли котарака сигурно може да е мислил да каже над леглото.
Тарльо,освободи първо средната щипка! На снимки 1 и 2 ясно се вижда,че като повдигнеш нагоре зъбчето на бялата пластмаса(панела) и дръпнеш-ще се откачи!
Снимка 3-бодеш отвертката отдясно и буташ наляво,като с едната ръка дърпаш бялата част!
Снимка 4-това винтче го остави-не пречи.
Първия път,като го разглобявях започнах с натиск в/у долните щипки(обозначени са),после горните(първо средната)и накрая двете отпред като така издърпах панела право напред,но докато откопчая долните се размърда монтажната планка и ми се струва,че вместо с дюбели са я закрепили само с винтчета.
Втория път-горните,предните и с дърпане напред и надолу се сваля!
Благодаря на Karambam за напътствията. Операцията мина успешно. Пациента е чист и здрав.