Re: Fujitsu 12LLC-ne topli
Климатика е с много слаби характеристики и това са му възможностите, затова струва малко пари за инвертор 1100 с монтажа въпреки, че за теб са много. Съгласен съм с теб пари хвърлени на вятъра. Премести го в малко помещение до 9m² или пускай обява да го продаваш.
Отговор: Fujitsu 12LLC-ne topli
Колега,мисля че 12- ка климатик за 15 m2 са му даже малко.Една духалка ровента -2.4kw затопля стаята на 26 гр. за 3 часа.Този климатик отделя 4.6 kw топлина.Така ,че мисля че проблема е друг,а не голямото помещение.Колко климатици 12- ки по магазините са с отделяна топлина до 4 kw.Пък и на 15 m2 ,18-ка ли да сложа.Относно това че външното тяло е 26 кг,а на предишния модел -30 и нещо,според мен е логично -предишния отделя 5,6 kw , а този 4,6 kw.Незнам,но едно нещо да се продаде след като се купи,няма смисъл-било то кола,техника.Въпроса ми беше -колко горе долу температура могат да поддържат климатиците през зимата,защото съм чувал че даже и от 5000 лв да го вземеш от 24-25 не може да качи.
нещо му има - не може да гълта 2кВ и да не може да стопли повече от 20 градуса при положение, че духалка 2.4кВ прави 26.
Няма да се лъжем модела LLC е пълна пародия.Много шумен и малко топлещ за 12-ка.
Re: Fujitsu 12LLC-ne topli
Първа фаза: Отричане на реалноста.
Я да видим пак какво казваш: Външна температура +4°, всичко задаваш на максимум и при тези настройки температурата в стаята не може да се качи над +20° при изходяща от климатика +43°. Разлика изход-вход от климатика на максимален вентилатор 23° и стаята не може да се стопли. До тук всичко точно ли е?
Аз имам същия модел - топли 22 кв.м. и тия дни без проблеми направи 26 градуса при -10 навън.
Верно, външното тяло е малко шумно - в началото свири като самолет, но като постопли утихва.
Явно при вас има някакъв проблем - с климатика или изолацията.
Сравнение с LECA си е слаб ,а разликата в парите е нищожно малка.Ако при injenercheto климатика духа с 43 гр. ,а помещението му е само 15.5 м2 /41m3/ не виждам как няма да стопли освен да има зверски топлозагуби.
Или пак е истървал фреон или не е вакумиран което е по вероиятно.
Днес идват майсторите да го видят.Ако става,става,ако не -на вторични.Взимам едно мицубиши и си решавам проблема.
Не марката е тази, която топли. Преди да вземеш питай.
Той и сегашният става, но изглежда не за това, за което ти искаш да става.