Здравейте,колеги.Имам следния проблем,който за техниците е смешен.От 3 месеца имам Fujitsu 12LLC- и забелязях следните неща.Нормално ли е при външна темп. 0 гр. /Синоптик/ , климатика ми да не може да вдигне повече от 20 гр. стайна темп. при положение,че на дистанционното съм му задал 30 гр. и вентилатора е на High.Днес 16.12 при влажност на въздуха 93% ,0 гр. навън /от София съм/ ,климатика влиза през 40 мин в defrost и вътре в стаята термометара не може да качи над 20 гр.Понеже имам и у-во за измерване на електричеството,виждам че при тези обстоятелства агрегата харчи 2 kw ток,което значи,че мотора се форсира доволно.Преди 3 дни му слагах и термометър на клапата дето излиза горещия въздух и той ми показва 42-43 гр. изходящ топъл поток при външта темп 4 гр. и вътрешна по задание на дист 30 гр. .Преди няколко седмици виках техниците,те замериха фреона и казаха ,че на манометъра държал нормално налягане и толкоз.Стаята която отоплявам е 15,46 m2 а кубатурата 41 m3,панел с една външна стена и 3 вътрешни.За мен не е нормално,но не разбирам от климатици.Съжалявам,че купих тоя боклук-Fujitsu 12LLC /уж цена качество/.Въпреки че е на тампони е много шумен и за мен цена от 1100 лв дето дадох са пари хвърлени на вятъра.Моля за съвети и мнения относно стайната температура.