Шум като жужене при вътрешно тяло на климатик ASHG 12 LE
Здравейте, от един месец имаме климатик ASHG 12 LE. Досега машината се държи прилично, но от няколко дни започна да се чува един шум като жужене от вътрешното тяло при пускане на топлата струя, даже точно преди нея. Жужи няколко секунди и след това започва да "духа". Предният панел е затворен добре, тялото също е монтирано добре.
Машинката е в гаранция, ще звъня на техниците разбира се, но днес е неделя.
Отговор: Шум като жужене при вътрешно тяло на климатик ASHG 12 LE
Така, техниците дойдоха, ръчкаха решетката зад жалузите, поогънаха я с клещички и извода беше, че им бил сериен дефекта. Ефекта от цялата тази интервенция е нулев.
Явно ще си ставаме близки с техниците-:mad:
А този шум от решетката ли идва т.е тя ли е причината?
Ако е така ми махни я! Тя е направена да не влизат врабчета и катерици.
Нали нямате такива животинки вкъщи?
Не само, че не помага с нищо, ами и вреди, като създава допълнително съпротивление на въздушната струя.
Ами да я махат, важното е да го няма шума, дори детето се обръща като започне да жужи. Аз няма да си завирам пръстите там. Гледах на комшиите техните климатици Haier и те нямат такава решетка. Утре пак ще се виждаме с момчетата.
При моето lgc от време на време го има този проблем, стигнах до извода че това е вибрация от форсирането на компресора която се предава от външното тяло по тръбите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
gogaresko
При моето lgc от време на време го има този проблем, стигнах до извода че това е вибрация от форсирането на компресора която се предава от външното тяло по тръбите.
На прав път си!
Изход от ситуацията: Острелваш с чефтето и си купуваш нов климатик от друга марка:rolleyes::))
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jackas
На прав път си!
Изход от ситуацията: Острелваш с чефтето и си купуваш нов климатик от друга марка:rolleyes::))
Зависи...
Аз като съм с ЕС-класата и пак го имам този проблем. Откакто съм писал за него, след това още няколко пъти се прояви, когато беше много студено и влажно.
Не знам на какво се дължи, досега за две зими при това доста по-студени, такова брумтене нямаше.