Мерси, но както казах, още 3 са ми напълно достатъчни, за да минат в раздел "джапанки"Първоначално публикувано от galinr
![]()
Мерси, но както казах, още 3 са ми напълно достатъчни, за да минат в раздел "джапанки"Първоначално публикувано от galinr
![]()
Здравейте.Кактописах в предните постове имах проблем със замръзването на дъното наклиматика.Зимата чука на вратата а аз съм спокоен защото благодарение на /stelaartoa/реших проблема на стария а и на току щомонтирания нов FTXS35J.Надявам се тази зима да няма проблеми.А проблема с влагата по стъклата го реших с един Einhell.Einhell.jpg
1 (1).JPG1 (2).jpg1 (3).jpg1 (4).jpg
Този пост е редактиран от bingobongo; 21-11-12 в 23:03.
Здравейте,дойде и моят ред да се включа тази тема. С климатик Fujitsu ASYG12LEC съм 3ти месец ,сега паднаха температурите малко повече от колкото бяха .Работи си ,топли и в това няма спор,Но....Днес видях 4е на Външното тяло на дъното му ,където е централният отвор има една висулка лед ,тънка ,дълга колкото един пръст на ръка.А горната част на външното тяло е покрита с тънък слой лед. Преди месец комшиите ми си монтираха климатик .Аз съм на 2ри етаж ,а те на 8ми.делят ни 5 етажа.Но тяхният 4есто капе върху моят и смятам 4е това заледяване се дължи на този факт.Искам да ви попитам ,нормално ли е това състояние на климатика за работа или има сериозен проблем.Благодаря ви!
ПП.: ДАно съм обяснила достатъчно добре ситуацията :-)
Ако температурите са минусуви в ващия град е нормално да има висулки от отвора на конденза на тавата като наблюдаваи отвора да не се запуши с лед трябва да е отворен винаги да истича водата и при нужда переодично ако се наложи с вряла вода го разлеждаи
...капането в/у климатика е предпоставка за обледеняването му...добре е да монтирайте някаква козирка над него за да го предпазва...
Козирката трябва да е с дебела ламарина и с голям наклон капката да не се блъска челно защото ще те подлуди капчука от горния климатик.Добре е да се залепи под ламарината нещо демпващо като на ламаринените мивки.
Честита нова 2013 година!
Нормално ли е това заскрежаване. Целият ъгъл от горе до долу побелява значително по-бавно, дори бих казал, че не ще много. Снимките са отпреди 40мин. и все още е така.
1288445bcdcf4233.jpg18f05dbab1fa4109.jpg
Честита да е!
Не виждам нищо притеснително.
И за мен си е добре-може би от малко по слабата циркулация в ъгъла,при определени условия,да се визуализира нещо подобно.
Не съм го виждал досега да побелява по този начин и затова реших да се допитам.
Пък и този големия Тошко май ще ми създаде главоболия, дано да бъркам. Преди 2 сутрини в 5ч. се събудих от един ужасен брум. Като излязох вънка да погледна чувам как работи доста шумно и в същото време, като пипнах тялото вибрираше като телефон, тази вибрация се предаваше и към тръбите. Госпожата увеличила градусите на 25 и вентилатора на пълна мощност, намалих степента на втора и спря да вибрира толкова силно, брумтежа и шума също спряха.
Преди малко беше настроен на същите градуси и вентилатор, но липсваш гореописаното с малко изключение - вибрация имаше, беше значително по-малко.
Ако се вгледаш ще отбележиш, че в ъгъла ламелите са по раздалечени с повече въздух между тях именно защото за разположени на ъгъл което изисква повече пространство, което води до по-бавно заскрежаване в сравнение с по-гъсто подредените ламели в правата част на топлообменника.
На мен ми изглежда идеално положението. При мен има мъгла и Тошо излгежда по подобен начин. Дори прави дефрост.
След 3 часа положението с побеляването е същото без никаква промяна.