Страница 98 от 194 ПърваПърва ... 488896979899100108148 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Re:Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    dimkaraganchev,пожелавам ти 200г. успешна и безаварийна работа на машините!
    По другия въпрос,общоприето е схващането,че при сходни показатели джапанките живеят два пъти по-дълго от чайниците.10 към 5 г.
    Мерси, но както казах, още 3 са ми напълно достатъчни, за да минат в раздел "джапанки"

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Re:Разскрежаване при климатиците

Здравейте.Кактописах в предните постове имах проблем със замръзването на дъното наклиматика.Зимата чука на вратата а аз съм спокоен защото благодарение на /stelaartoa/реших проблема на стария а и на току щомонтирания нов FTXS35J.Надявам се тази зима да няма проблеми.А проблема с влагата по стъклата го реших с един Einhell.Einhell.jpg
    1 (1).JPG1 (2).jpg1 (3).jpg1 (4).jpg
    Този пост е редактиран от bingobongo; 21-11-12 в 23:03.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Разскрежаване при климатиците

5. Тук е от
    Oct 2012

Здравейте,дойде и моят ред да се включа тази тема. С климатик Fujitsu ASYG12LEC съм 3ти месец ,сега паднаха температурите малко повече от колкото бяха .Работи си ,топли и в това няма спор,Но....Днес видях 4е на Външното тяло на дъното му ,където е централният отвор има една висулка лед ,тънка ,дълга колкото един пръст на ръка.А горната част на външното тяло е покрита с тънък слой лед. Преди месец комшиите ми си монтираха климатик .Аз съм на 2ри етаж ,а те на 8ми.делят ни 5 етажа.Но тяхният 4есто капе върху моят и смятам 4е това заледяване се дължи на този факт.Искам да ви попитам ,нормално ли е това състояние на климатика за работа или има сериозен проблем.Благодаря ви!

ПП.: ДАно съм обяснила достатъчно добре ситуацията :-)

6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Ако температурите са минусуви в ващия град е нормално да има висулки от отвора на конденза на тавата като наблюдаваи отвора да не се запуши с лед трябва да е отворен винаги да истича водата и при нужда переодично ако се наложи с вряла вода го разлеждаи

7. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...капането в/у климатика е предпоставка за обледеняването му...добре е да монтирайте някаква козирка над него за да го предпазва...

8.  

9. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от teon Виж публикацията
    ...капането в/у климатика е предпоставка за обледеняването му...добре е да монтирайте някаква козирка над него за да го предпазва...

Благодаря ви.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Козирката трябва да е с дебела ламарина и с голям наклон капката да не се блъска челно защото ще те подлуди капчука от горния климатик.Добре е да се залепи под ламарината нещо демпващо като на ламаринените мивки.

11. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Честита нова 2013 година!

Нормално ли е това заскрежаване. Целият ъгъл от горе до долу побелява значително по-бавно, дори бих казал, че не ще много. Снимките са отпреди 40мин. и все още е така.
    1288445bcdcf4233.jpg18f05dbab1fa4109.jpg

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Честита да е!
    Не виждам нищо притеснително.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

И за мен си е добре-може би от малко по слабата циркулация в ъгъла,при определени условия,да се визуализира нещо подобно.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Не съм го виждал досега да побелява по този начин и затова реших да се допитам.
    Пък и този големия Тошко май ще ми създаде главоболия, дано да бъркам. Преди 2 сутрини в 5ч. се събудих от един ужасен брум. Като излязох вънка да погледна чувам как работи доста шумно и в същото време, като пипнах тялото вибрираше като телефон, тази вибрация се предаваше и към тръбите. Госпожата увеличила градусите на 25 и вентилатора на пълна мощност, намалих степента на втора и спря да вибрира толкова силно, брумтежа и шума също спряха.
    Преди малко беше настроен на същите градуси и вентилатор, но липсваш гореописаното с малко изключение - вибрация имаше, беше значително по-малко.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ако се вгледаш ще отбележиш, че в ъгъла ламелите са по раздалечени с повече въздух между тях именно защото за разположени на ъгъл което изисква повече пространство, което води до по-бавно заскрежаване в сравнение с по-гъсто подредените ламели в правата част на топлообменника.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

На мен ми изглежда идеално положението. При мен има мъгла и Тошо излгежда по подобен начин. Дори прави дефрост.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

След 3 часа положението с побеляването е същото без никаква промяна.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе