Отговор: Дилема между: ASHA-LGC и ASHG-LEC
Да така е много добра машина е NKE-3 днес монтирахме такава 9ка като подменихме един Даикин клиента остана очарован от топлината и тихата работа дори ме води да гледаме електромера колко малко върти. Но цената на Панасоника е със 400лв над Хитачито моя клиент го взе през енергийна и е много доволен от избора.
Колеги по стечение на обстоятелствата се сдобих с едно Toyotomi GAN/GAG-A135 GVR с две години гаранция. За съжаление при монтажа не го вакумираха (продухаха го само), естествено след монтажа разбрах колко е важно вакумирането... В дългосрочен план предполагам това ще окаже своето влияние, но вече е късно за каквото и да било. Все пак какво мога да очаквам? Четох доста и явно няма еднозначен отговор. За съжаление и тръбния път е 2.8 метра и времето беше дъждовно когато го монтираха. Със сигурност има известно количество влага в него.
Бая аматтиотри трядаса че да нямат вакум помпа.Този начин на монтаж не е желателен и за мен е недопостим.Ко дати кажа ако саго продухали по хубаво сигорно ше кара аз сам виждал такива клими карат и то много години ама не е желателно това.щом като работи значи няма проблеми .
Цитат:
Първоначално публикувано от
turboie
Бая аматтиотри трядаса че да нямат вакум помпа.Този начин на монтаж не е желателен и за мен е недопостим.Ко дати кажа ако саго продухали по хубаво сигорно ше кара аз сам виждал такива клими карат и то много години ама не е желателно това.щом като работи значи няма проблеми .
Дам, за съжаление вече "пих студената вода". Да се надявам, че няма да пускам тема след 2-3г за повреден компресор и в търсене на нов климатик. За сега "уж" работи, държи към 21градуса при зададени 23, при 0градуса в София. (Темперетурите са мерени на живачен термометър и има толеранс)