Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 19
Like Tree4Одобрявам

Дилема между: ASHA-LGC и ASHG-LEC

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Дилема между: ASHA-LGC и ASHG-LEC

Привет на всички. На първо място честит 3ти март и 135години от нашето освобождение! Имам три въпроса към Вас и ще съм благодарен на всякакви коментари и отзиви
    Въпрос 1:
    Решен съм да минавам на отопление на климатик и се чудя между двата модела. Имам предложение за ASHA-LGC с по-ниска крайна цена в размер на 100лв (40лв от монтаж и 60лв от устройство). Има ли съществена разлика между двата модела? Доколкото разбрах ASHA-LGC е по-стар модел, но с това се изчерпаха знанията ми, ако изобщо са вярни.

Въпрос 2:
    Също така има ли проблем да монтирам климатик от тази серия 9ка (дават го за стая 15-20квадрата) в стая 12квадрата с височина 2,5м(30кубика). Две северни стени външни, (Другите две стени са вътрешни и се отопляват), тухла без изоплация с пвц дограма. Апартамента е среда, но съседите не се скъсват да отопляват точно тази стая.
    Въпрос 3:
    Свързан е с въпрос 2. Предложиха ми 7ца за тази стая, но се опасявам, че зимата ще остана на студено поради северното изложение на стаята (зимата става сървайвъл). Основателни ли са опасенията ми?

Малко много ми станаха въпросите, но ще се радвам, ако ми бъде отговорено. Знам, че има добри специалисти в тази област тук
    Предварително благодаря на отзовалите се!

едит: Забравих да добавя, смятам да поддържам темперетура в помещението 21-23градуса.
    Този пост е редактиран от vancata; 03-03-13 в 22:00.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Отговор: Дилема между: ASHA-LGC и ASHG-LEC

Аз съм за модела LGC.Ако разликата не е голяма / от 50-70лв./ между 9-ка и 12-ка взимай 12-ката.

4. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от bobovo Виж публикацията
    Аз съм за модела LGC.Ако разликата не е голяма / от 50-70лв./ между 9-ка и 12-ка взимай 12-ката.
    Няма ли да дойде твърде голяма тази 12ка за стаята? Все пак идеята е да се спести някой лев от ток. В момента съм с конвектори адакс, бих ги нарекал сметкоубиици. Хапват доста ток и съответно отопляват колкото киловати хапват.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

климатик по принцип няма как да дойде голям .. той си намалява мощността когато е необходимо .. за сметка на това може да дойде малък ,при което да се налага да му помагаш с друг отоплителен уред ..

6. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    климатик по принцип няма как да дойде голям .. той си намалява мощността когато е необходимо .. за сметка на това може да дойде малък ,при което да се налага да му помагаш с друг отоплителен уред ..
    Разликата е към 130лв. В момента съм достигнал прага на бюджета си за съжаление... Гледах и ASHG12LLCA, на поносима цена, но пък е по-неефективен от LE серията. Също така възникна странен въпрос. Защо ASHG07LE е по-мощен по показатели и по-икономичен от ASHG09LE? Да не са объркали нещо по каталозите които гледам? Днес като ходих се оказа, че нямат на склад вече LGC. Явно LE ще е.. но остава въпроса кой топли по-добре 9ка или 7ца.

edit: Ето таблицата за сравнение от която гледах:
    Този пост е редактиран от vancata; 04-03-13 в 19:46.

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от vancata Виж публикацията
    Защо ASHG07LE е по-мощен по показатели и по-икономичен от ASHG09LE? Да не са объркали нещо по каталозите които гледам?

По скоро ти си се объркал нещо, аз тези линкове като ги 9ката е 3.2 киловата, седмицата е 3, съответно има разлика и в консумацията и естествено , че по мощния ще харчи повече, то така си е и на схемата!

Иначе аз съм с 12ка, също в 18кв/м. неизолирана стая и общо взето работи он/оф, ако температурата е над 5 градуса, падне ли под 5, започва да си работи нормално! Моят съвет е вземи си 12 ка, големия може да топли и много, може и малко, пък малкия си топли само малко!
    bobovo и karambam харесват това.

8.  

9. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ивайло Петров Виж публикацията
    По скоро ти си се объркал нещо, аз тези линкове като ги 9ката е 3.2 киловата, седмицата е 3, съответно има разлика и в консумацията и естествено , че по мощния ще харчи повече, то така си е и на схемата!

Иначе аз съм с 12ка, също в 18кв/м. неизолирана стая и общо взето работи он/оф, ако температурата е над 5 градуса, падне ли под 5, започва да си работи нормално! Моят съвет е вземи си 12 ка, големия може да топли и много, може и малко, пък малкия си топли само малко!

Ще обмисля варианта за 12ка, но лятото ще правим и външна изолация на входа. В смисъл за 12квадрата стая от фирмата ми казаха, че няма голям смисъл от 12ка дори в моментното състояние на сградата. То ни в клин ни в ръка..... Пък съм и ударил тавана на бюджета в момента.
    До края на седмицата ще се реши 9ка или 12ка. Пък ако останем доволни живот и здраве цялото ни отопление ще премине на климатици.

10. Junior Member Аватара на mitak-tv1
    Тук е от
    Jul 2012
    Живее в
    Пловдив

Ако си от град по Дунава,или северна България,вземи 12ка.Те са с двоен топлообменник.Ако отвън е студ,и мъгла,няма да види никакъв зор,ще дефроства много по рядко,и ще ти даде икономийка.

11. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от mitak-tv1 Виж публикацията
    Ако си от град по Дунава,или северна България,вземи 12ка.Те са с двоен топлообменник.Ако отвън е студ,и мъгла,няма да види никакъв зор,ще дефроства много по рядко,и ще ти даде икономийка.
    Ох забравих да напиша географската ширина. За София става дума, по мои наблюденя тук зимата темперетурата пада средно до -16градуса зимата. Но върви към 12ка, просто гледах, е COP рейтинга им е по-нисък и това малко ме разубеждава.

edit: Имам още еидн въпрос. Някакви отзиви за климатици ToyoTomi?
    Този пост е редактиран от vancata; 05-03-13 в 12:36.

12. Тук е от
    Dec 2012

Колега, моя съвет е да не взимаш Fujitsu.Много са шумни и вместо да му се радваш,ще се псуваш първо ти, а после и жена ти ,че си го взел.Тая глупост цена-качество въобще не е вярна.Аз препатих с един такъв,добре,че ми го смениха от магазина с ME.Аз като тебе също нямах пари и затова се спрях на Fujitsu.Човече шума е толкова дразнещ ,че на 3- та вечер през ноща го спрях и си пуснах конвектора.След 20 дни техници,много четене по форуми разбрах колко съм се преебал.Майстора, който идва за n-ти път ми каза-добре че е тази марка,че да имам работа.Е сега идвам от клиенти с Нокрии и шума е идиотски.Прочети малко преди да взимаш,защото после оставаш без пари и на практика като ти завие ии без климатик.Сега новия не се чува,че работи,абе открих марката.Дадох още 300 лв,но имам климатик на който спя.Не ти налагам мнение,но пак ти казвам,помисли,прочети,за да не стане после олеле.Сега тези 200-300 лв ще ти се сторят после като 30, като знаеш, че си нахендрил с машина за 1000 лв.Успех
    ceco.bojkov и tony34al харесват това.

13. Тук е от
    Mar 2013
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от injenercheto Виж публикацията
    Колега, моя съвет е да не взимаш Fujitsu.Много са шумни и вместо да му се радваш,ще се псуваш първо ти, а после и жена ти ,че си го взел.Тая глупост цена-качество въобще не е вярна.Аз препатих с един такъв,добре,че ми го смениха от магазина с ME.Аз като тебе също нямах пари и затова се спрях на Fujitsu.Човече шума е толкова дразнещ ,че на 3- та вечер през ноща го спрях и си пуснах конвектора.След 20 дни техници,много четене по форуми разбрах колко съм се преебал.Майстора, който идва за n-ти път ми каза-добре че е тази марка,че да имам работа.Е сега идвам от клиенти с Нокрии и шума е идиотски.Прочети малко преди да взимаш,защото после оставаш без пари и на практика като ти завие ии без климатик.Сега новия не се чува,че работи,абе открих марката.Дадох още 300 лв,но имам климатик на който спя.Не ти налагам мнение,но пак ти казвам,помисли,прочети,за да не стане после олеле.Сега тези 200-300 лв ще ти се сторят после като 30, като знаеш, че си нахендрил с машина за 1000 лв.Успех
    Привет колега. Със сигурност си прав, но все пак мисля, че има доза късмет в цялата работа. Всичко си е до бройка... То да слагах климатик от гъзария... пестеливост майка на мизерията. Просто тази зима съм платил общо към 1,200лв за ток. Вече се чудя направо да си сложа по едно кюмбе и въглища и да се върна един век назад регресивно.
    Относно ФУджицутата, след кратка консултация с познат човек вътре в занаята ми сподели, че замръзне ли един път през зимата, няма включване. Има си електроника и ако го оставя няколко дни да не работи (ако съм на почивка примерно), после паленето е мъка. Поговорихме и той ми каза да разгледам за Toyotomi като алтернатива, но да муцибишито си е класа и май на там върви работата..

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Фуджитсуто няма да замръзне .. проблема при тая марка е ,че има доста паразитни шумове пукане на вътрешното тяло ,шуртене на фреон ,външното си е шумничко .. за спалня не бих го препоръчал .. отделно тия новите модели са доста олекотени с малки топлообменници и малка мощност - но и цената е по ниска ...

16. Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    София

Може да погледнеш това Климатици Vimax, Hitachi Ras/Rac 35FH6, Инверторни климатици доста тихо вътрешно тяло няма да има проблем със замръзване . Единствения минус честия дефрост на час някъде ( изчиства питата идеално ) . В 12 кв ще е много слабо натоварен .

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от Madj0 Виж публикацията
    Може да погледнеш това Климатици Vimax, Hitachi Ras/Rac 35FH6, Инверторни климатици доста тихо вътрешно тяло няма да има проблем със замръзване . Единствения минус честия дефрост на час някъде ( изчиства питата идеално ) . В 12 кв ще е много слабо натоварен .
    Това Хитачи на практика е 14ка в номинал и е прекалено голямо за 12м2 може да погледне RAS25FH6 което е 10ка в номинал.

18. Тук е от
    Sep 2012

Можеш да погледнеш и Panasonic 09 e nke -3 ,номинал 3,4 отопление при -15гр.Може да се намери за окло 1390лв със монтаж и ако ползваш кредит енергийна ефективност цената ще падне с около 150-200лв и е по добро от хитачи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Дилема между ЛЕД 40-42
    От stota4kata във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 02-01-13, 22:04
  2. Дилема между два телевизора
    От velizarr във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 09-04-11, 21:40
  3. Малка дилема между два климатика
    От divi4 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 23
    Последно: 08-02-10, 16:03
  4. Дилема между два Либхера
    От technolog във форум Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 12-08-09, 17:53
  5. Дилема между 4 видеокарти
    От cvetan_pl във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 14
    Последно: 18-03-06, 11:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе