Какъв климатик да избера?
Здравейте на всички. Предстои ми купуване на климатик и моля за помощ какъв климатик да избера. Първо да уточня, че четох доста във форума, но мисля, че се обърках още повече:)Бюджета ми е 1400 лева с монтажа. Живея в гр.София, кв.Горна баня в къща близнак. Искам да сложа климатика на първия етаж, който е около 23 кв.м. В помещението има хол с кухня. Има два прозореца и три външни стени. Имам топлоизолация и ал.дограма. Ако може да ми препоръчате модел и от къде е най-добре да се закупи, ще съм Ви много благодарен.
Отговор: Какъв климатик да избера?
Сложи още малко пари и се мятай на Panasonic E12PKE. За тези пари не виждам по-добра машина.
... Ако парите са ти много, можеж да погледнеш и Hitachi 35PPA, но не съм сигурен как ще се представи в студа. 35-цата е с двоен топлообменник, макар и не пълен.
Тука има добри специалисти,ще получиш компетентни мнения, но не пропускай освен какво и от къде ще вземеш и кой ще ти го монтира!Монтажа е нещо много важно и сериозно!Успех!
За съжаление това ми е бюджета, че и кухня правя:)Като си новодомец е трудно:)От прочетеното във форума видях, че има доста хора, които разбират от климатици и затова пуснах тази тема:)
За тези пари този klimatik-sharp-ay-ae-xp9ghr .За панасоника не съм наясно.
Забравих да добавя и този въпрос в началния пост:)Сестра ми живее в другата къща близнак с идентично разпределение и днес й монтираха този климатик-Климатик - Инверторен - Fujitsu General - ASHG12LMCA - Климатици - Климатици стенен тип - Булклима. Дали е добре да си взема същия или има и по-добри около тези пари?
За тази стая Дженерала и като възможности за отопление и цена е перфектен избор.
TOSHIBA 13 върха на сладоледа след него е дайсеикая който е верест!Успех
Toshiba Ras137SKV-E3/Ras137SAV-E3
Все още се намират тук там.Имам 1,2 броя и си ги пазя за специални случай.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Клима - 85
Все още се намират тук там.Имам 1,2 броя и си ги пазя за специални случай.
това прозвуча като че ли имаш 1,2 бутилки ракия и ги пазиш за сватбата на синчето:devil:
Ще намери, стига да потърси :)
Добре тази Toshiba Ras137SKV-E3/Ras137SAV-E3 по-добре ли е като избор от Fujitsu General, ASHG12LMCA?Четох, че външното тяло на Тошибата било доста шумно. Това така ли е в действителност?