Отговор: Магазин за дрехи 65кв.м.
Касетката не е практична за отопление. Намира се на тавана а топлото и без това бяга натам. Става голяма разлика в пластовете. Оглед на място и мислене му е решението. Ако няма избор, пак касетка с всичките и недостатъци.
На друг мой обект сложих 25'ца Фуджитсу касетка на 30кв. м.на 3,20 височина ,там не го ползвам аз,но впечатленията са същите,долу все е студено. Там сложих изолация на пода,взех по голям климатик и пак студ в краката.
Възможно е и касетка + нанофолио (220 вата на квадрат) под мястото на продавача.
Купил съм най дебелите килими за зад щандовете,ако искате се смейте и пак си е студено долу....
Мислим че си требе колонен климатик-при тази загуба на топлина от вратата и стъклото.
я питай в темата за втората употреба клими. ще препоръчат нещо японско и смислено.
Най безпроблемно ми е да махна Хайера от окачения таван и на негово място да сложа 30'ка касета инвертор на Фуджитсу.
Втори вариант са ми две Нокрии 14'ки с номинал 6 киловата,само че монтажа ще е доста труден и ще трябва да ремонтирам тавана.
Трети вариант ми е да се пробвам с една стенна 30'ка на Фуджитсу,което ще ми спести пари и пак ще правя тавана.Ако не стигне ще монтирам още мощност.
Най мразя когато не съм сигурен в това което правя.....
В същата ситуация бях и аз преди време: 65м2 търговско помещение, 3 външни стени, едната от единично стъкло. Имаше само таванно конвенционално Мицу, амортизирано, на всичкото отгоре. Машината трябваше да работи 24/7 за да има някаква файда. Лицето ми ставаше червено като домат от топлина, като бях прав, а от кръста надолу бях кочан. Следващата зима прежалих малко място на стената и сложих една колонна конвенционална Осачка 30-так, с която един човечец преди това бе решил да си топли целия апартамент, и се родих:thankyou-. Машината работеше само денем. При Т* не по-ниски от 0 за 2 часа достигаше 21*, но навсякъде, струята винаги топла...
Лично, от инверторни машини не виждам смисъл при отоплението на големи търговски хамбари. Загубите на топло са ГОЛЕМИ, човек се набутва с ток, ако не спира машините 24/7. По-добре една конвенционална колона -ламя, да блъска топлото в пода за по 8-9ч на ден, за през деня. Като стане студено, нагласиш таймера да подгрее 2 часа преди да се отвори обекта и си цар :jamaika.
Благодаря за споделения опит,май касетите не стават за партерни помещения.
Бях подлъгал един приятел,който заради мен си сложи касета и я махна на следващата година. Мойте нерви май са по здрави от неговите,щом още съм с касета.
Касетите са за хранителни магазини които са пълни с витрини бълващи жега!За магазин за дрехи и аз съм за колона!По тези места с тези влакна толкова бързо се задръстват че си трябва почистване на макс 3 месеца а колоната наи-лесно се чисти!
Мидея предлагат вече инверторни модели на добра цена но в момента нямат налични , чака се внос така ,че няма да е зле да си запазиш един от сега! 36-ца е на цена около 3400лв. без монтаж.
Продавалникът май е станал скъпалник. :( колонни климатици
Дано да не е на зор човекът, иначе на мен колона Осачка 30 БТУ ми излезе 700 лв + 200 преместване, но се иска търсене.