Отговор: Приемник на сигнал
Зачистете си хубаво както мястото където климатика приема сигнала от дистанционното, така и самото "окото"(сензора) на самото дистанционно който изпраща сигнала, че на много дистанционни и климатици с времето се събира прах и дори с нови батерии сигнала не достига до климатика.
Сменихте ли батериите с нови?
А, защо да не е от дистанционното - имаш ли друго с което работи?
По голяма вероятност има да е от дистанционното - носи се, изтърва се, залива се, цапа се, има батерии които да правят окисления и лоши контакти и т.н. Може леко да натиснеш светодиода на дистанционното(на ляво, дясно, горе, долу), без да му пречиш да излъчва и да споделиш има ли промяна. Не знам дали през ГСМ в режим камера се вижда излъчването на светодиода - отивам да проверя.
От кой град си, някой може да помогне с дистанционно за проверка примерно?
ПП: Вижда се през камерата на GSM-а - едно светване (почти половин секунда) когато праща сигнал. Може и ти да отидеш с дистанционното при някой който има такъв климатик.
Имам два еднакви климатика на единия няма проблеми с двете дистанционни, на другия и двете не бачкат когато зацикли.
Виж си платката да не е с окислени пътеки. Поправял съм такъв климатик след профилактика на "майстори" която е била поливане с вода бяха изгнили пътеките на платката.
Кога прави профилактика за последно. А пръска ли топлообменника без да махаш корпуса?
Аз така направих на служебния, което се оказа грешка защото по пластмасата се стичаше отнякъде и при приемника и светодиодите се напълни с вода. :029:
възможно е да се е мокрила платката при профилактика нямам спомени но за окислените пътеки как се почистват с чист спирт става ли т.е да изчистя платката с чист спирт.Но чудното е как един път работи после неще после пак почва.
- - - - - - - - - -
Ще я откача и ще я занеса на телевизионен сервиз да я проверят. Да видим какво ще се изкажат.
Сваляш панела тои е е в средата една цяла пластмаса отваряш и гледаш платката отзад. Прекъснали писти се оправят с проводници и поялника.
[QUOTE=VeleV.Klima;649800]Сваляш панела тои е е в средата една цяла пластмаса отваряш и гледаш платката отзад. Прекъснали писти се оправят с проводници За сега се закрепи и работи без проблем но до кога БОЖА РАБОТА