Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
Кое според вас е по-правилното решение? Помещение, среден етаж в тухлена кооперация, трапезария, която в момента се използва и за спане, северно изложение, 12,2 кв. м., 31,7 куб. м., две външни стени с външна изолация 5 см. стиропор, едната с прозорец, другата с врата към малка, неостъклена тераса, ПВЦ дограма пет камерна, като една врата го дели с кухня 8.1 кв. м., 21 куб. м, без изолация, която ми се иска да се позагрява с отваряне на вратата, отвреме на време, но не постоянно! Района е северозападна България, близо до Враца! Попринцип бях се насочил към 12-ка Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG12LMCA/AOHG12LMCA - Bulclima но се чудя дали 9-ка от по-високия клас Климатик стенен инверторен Fujitsu General ASHG09LUCA/AOHG09LUCB - Bulclima няма да е по оптимално решение??? Дали 12-ката ще дойде голяма за такава стая, въпреки, че е много студена северна стая, а и освен към кухнята може да се отваря врата и към 10 кв.м. коридор, но пак не постоянно??? Дори цената на 9-ката е близо 200лв по-скъпа от 12-ката!!! Моля Ви за съвет!!!
Отговор: Fujitsu General ASHG09LUCA или Fujitsu General ASHG12LMCA
За 12+8+10 квадрата сложи 12LUCA. За 12+8 09LUCA. Когато се колебаеш, винаги купувай по-скъпото. Вероятността да се прецакаш е 50% ;)
Ако е много студена стаята слагай 12LUCA но ако ще топлиш постоянно и кухнята . Ако работи он/офф ще отваряш към коридора и те така те :Drinks:
Нека си вземе 12-ката, но като дойде време за сън, ще потрябва и един радиатор.
защо да даде 500 лв отгоре за 300 вата повече и малко по красиво вътрешно тяло ? не си заслужава .. по добре 9LT като ще дава 1600 лв
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Нека си вземе 12-ката, но като дойде време за сън, ще потрябва и един радиатор.
И от къв зор , ако смея да питам:yikes
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
защо да даде 500 лв отгоре за 300 вата повече и малко по красиво вътрешно тяло ? не си заслужава .. по добре 9LT като ще дава 1600 лв
Алекси , ей така от любопитство - къде ги има тия ASYG 09LТ за 1600лв ?
Цитат:
ivostoqnov77
За 12+8+10 квадрата сложи 12LUCA. За 12+8 09LUCA. Когато се колебаеш, винаги купувай по-скъпото. Вероятността да се прецакаш е 50% ;)
Значи за 10-те кв.м. коридор ще помага 12-ка LUCA, сложена в хол 19,7 кв.м. точно с тази цел! А и мисълта е 12-ка LM или 9-ка LUCA ... Офффф, ошашавих се :(
тук в Шумен е 1750лв с монтажа който е около 150-200 лв
Цитат:
Alexi
тук в Шумен е 1750лв с монтажа който е около 150-200 лв
Къде по точно ,ТУК е 1799лв. без монтаж
ми фирмата няма сайт .. от там вземах МЕ доста под цената му на останалите места ..
Цитат:
Alexi
ми фирмата няма сайт .. от там вземах МЕ доста под цената му на останалите места ..
Еми то хубаво , ама как тогава Djonny да разбере къде да си купи по евтина 9-ка LТ , пък и човека е от Другия край на България и едва ли ще се вдигне некой от Шумен да му го монтира за тази цена :Drinks:
тя не е по евтина ,това е цената и .. просто се слагат доста големички надценки масово на тия машини ..
Цитат:
Djonny
Значи за 10-те кв.м. коридор ще помага 12-ка LUCA, сложена в хол 19,7 кв.м. точно с тази цел! А и мисълта е 12-ка LM или 9-ка LUCA ... Офффф, ошашавих се :(
Аз бих сложил 9-ката на LUCA , все пак основно ще топлиш стаята, а кухнята се топли и при самото готвене .
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
тя не е по евтина ,това е цената и .. просто се слагат доста големички надценки масово на тия машини ..
Каква точно е цената може да каже само вносителя , но надали , а навсекъде в Европа цената е много по висока , а за Българския пазар цената от 1799 лв е масова за този модел .:RTFM: