Мнение за General ASHG09LMCA
Климатика мисля да се монтира в детска стая 17м2 в София. Тухлена кооперация с добра изолация, югоизточно изложение, дограма с троен стъклопакет. В същият апартамент са монтирани преди 5 години в хол 28m2 General ashb12ld plasma и в спалня 21м2 General 12lgc и съм много доволен от тях, като шум и разход на енергия, през зимата поддържат 24 градуса без проблем. В апартамента има и централно отопление което не ползвам (с климатиците излиза по евтино).
Насочил съм се към въпросния климатик защото имам пряко наблюдение върху марката и е в моя ценови диапазон.
Ако имате по добро предложение моля да го споделите.
Отговор: Мнение за General ASHG09LMCA
Е каква е тази стая от 17 кубични метра? Излиза 6.5 квадратни метра?Толкова ли е?
Извинявам се квадратни са.
В спалнята ми монтираха 09lmca,но съм го ползвал само за охлаждане,и на мен ми е интересно как ще е зимата?
Цитат:
Първоначално публикувано от
reingar-x
В спалнята ми монтираха 09lmca,но съм го ползвал само за охлаждане,и на мен ми е интересно как ще е зимата?
Шумничко, колега, шумничко :Drinks:
До сега бяхме със мидеа,но пък тя не работеше както трябва и беше на 14 години.Все си мисля,че инвертора ще е по-ефикасен,сега за някое поскърцване и пукване няма да се дразня,все пак не е най-висок клас климатик.Иначе за охлаждане е много по-тих от мидеата,надявах се на мнение на хора които го имат и е презимувал,да ми споделят какво да очаквам.
Хубав е климатика понякога се чува шум като теч на вода при размразяване това му е кусура.
Цитат:
VeleV.Klima
Хубав е климатика понякога се чува шум като теч на вода при размразяване това му е кусура.
To този шум не е ли нормален за всички климатици колега?
Принципно да но има машини без него как го постигат не знам.
Принципно изобщо не е нормален при всички климатици. Нормален е при обсъжданата марка и други евтинджоси модели.
Цитат:
VeleV.Klima
..не знам.
Това предполагам е шега. Тихия дефрост протича така : компресора стартира на минимални обороти и се повишават само при нужда. Естествено, продължава по дълго. А машините с шумен дефрост правят така : развъртат компресора на номинал или повече, следва рязка промяна в налягането на вътрешното, и то шурти, пращи та се пука, иначе свършва за 2-3 минутки :undecided:
Цитат:
AC_From_Hell
Принципно изобщо не е нормален при всички климатици. Нормален е при обсъжданата марка и други евтинджоси модели.
И при моя съм имал "избухвания" дето ще събудят и мъртво пиян, така че цената не определя нищо в случая.
При ХИТАЧИ и при двете ТОШИБА няма такива изпълнения.Има само при ЛДС-то.
не е само при евтините .. да не забравяме МЕ FH как размразява ..