ASHG09LUCA или ASHG09LMCA?
Привет,
В първите дни на другата седмица ще трябва да купя нов климатик за отопление и охлаждане. Стаята е 3.5 м х 3.7 м х 2.8 м, с пвц дограма, тухлени стени, последен етаж, с вата на тавана, с една външна стена.
Склонен съм да дам до 1500 лв без монтажа. Първоначално ми се искаше да взема Тошиба заради вентилатора с повече степени, но параметрите са им по-слаби от тези на Фуджицуто и за да ида на нещо добро, трябва да скоча на 2000 лв без монтаж, което за сега не ми се нрави.
Спрял съм се на два модела на Fujitsu/General - ASHG09LUCA и ASHG09LMCA. Първия (ASHG09LUCA) е с малко по добри параметри на книга, но недостатъчно, за да си струва 200 лв повече. Какво евентуално му е по-добро от LMCA, за да си заслужава парите в повече? Какво бихте ме посъветвали?
Поздрави
Отговор: ASHG09LUCA или ASHG09LMCA?
Airfan, LUCA си заслужава 200 лв. повече. Погледни и Panasonic E9QKE, в бюджета ти е, за парите си заслужава. Също може да погледнеш и Mitsubishi Heavy SRC25ZJ-S/SRK25ZJ-S.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
Airfan,
LUCA си заслужава 200 лв. повече. Погледни и
Panasonic E9QKE, в бюджета ти е, за парите си заслужава. Също може да погледнеш и
Mitsubishi Heavy SRC25ZJ-S/SRK25ZJ-S.
Може ли да ми кажеш кое му е по-добро наистина? Аз първоначално към него се бях насочил, но като погледнах спецификациите като лаик, голяма разлика не видях.
Посоченото Мицубиши го гледах, но има висок минимум и имам усещането, че в преходните сезони, когато иска леко да се отоплява/охлажда ще работи като стандартен сплит - тръгни/спри и ще чака много да спадне/вдигне температурата, за да отоплява или охлажда.
Панасоника не го бях виждал и изглежда наистина много много добре на хартия.
... най-общо казано LMCA e ниския клас а LUCA средния на марката. В преходните сезони всичко спира и тръгва - освен ако не топлиш улицата. Разликата е колко често и дали го прави незабележимо.
LLC е ниския клас всъщност.
Цитат:
VeleV.Klima
LLC е ниския клас всъщност.
Така де, там са четири класа.
Airfan, за бюджета който сте определили, добрите модели които ще Ви свършат работа са:
Toshiba RAS-10SKVR-E
Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus
General Fujitsu ASHG09LUCA
Panasonic CS-E9QKE
Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S
Hitachi RAK25PXB
Това Хитачи последното гледам, че му дават 20дб шум. Някой има ли впечатления дали е удачно за спалня?
За спалня според мен E9QKE или има на промо XE9NKE/PKE
Цитат:
Airfan
Посоченото Мицубиши го гледах, но има висок минимум и имам усещането, че в преходните сезони, когато иска леко да се отоплява/охлажда ще работи като стандартен сплит - тръгни/спри и ще чака много да спадне/вдигне температурата, за да отоплява или охлажда.
Ще топлиш и коридора в преходните сезони
с мицубишито.
Снощи гледах Панасоника, който за втори път ми препоръчахте, но на сайта на фирмата, от която смятам да пазарувам е следния модел:
Инверторен климатик Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014
т.е. CS-E09QKE същото ли е като CS-E09QKEW?
Гледам в цената влиза и монтажа, което в комбинация с другите му параметри ми го прави фаворит пред Фуджицуто, за сега. Мога ли да очаквам пукания и бълбукания зимата по време на дефрост за Панасоника?
Благодаря предварително за мненията.
Същия е, едното е въшното тяло, другото вътрешното тяло. Ако фирмата от линка е тази, която си избрал, може да очакваш всичко. Гаранция за пропуквания и бълбукания няма, там факторите са много.
Цитат:
Airfan
Снощи гледах Панасоника, който за втори път ми препоръчахте, но на сайта на фирмата, от която смятам да пазарувам е следния модел:
Инверторен климатик Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE ETHEREA 2014
т.е. CS-E09QKE същото ли е като CS-E09QKEW?
Гледам в цената влиза и монтажа, което в комбинация с другите му параметри ми го прави фаворит пред Фуджицуто, за сега. Мога ли да очаквам пукания и бълбукания зимата по време на дефрост за Панасоника?
Благодаря предварително за мненията.
Точните модели са:
CS-E9QKEW - вътрешно тяло
CU-E9QKE - външно тяло
KIT-E9QKE - комплектът от горните две тела
На много места ги пишат разлино, но в крайна сметка надписите на кашоните са горните два.
Принципно винаги има шанс за бълбукане и пукане, но най-малко може да се очаква от Панасоник погледнато чисто статистически...
Тази фирма ми е близо до офиса. Вие коя бихте ми препоръчали за Пловдив за въпросния Панасоник?
За Пловдив препоръчвам колегата от форума Александър, който също коментира в тази тема, лесно ще познаете кой от всички е. :)