ASHG12LMCA постоянно пукане?
Здравейте колеги,
Нормално ли пластамсите на нов този модел климатик (работещ от 3 дена) постоянно да пукат?
Ясно ми е че пластмасата пука при разширение и свиване от температурните промени но това не става ли рядко или при дефрост режим...
Чуда се дали не е нещо при монтажа, да не е вкарано много налягане в маркучите или не знам и аз....или пък да не е уплътнено нещо...
Само когато не духа постоянно пука нещо си,
Отговор: ASHG12LMCA постоянно пукане?
за този модел е нормално за съжаление .. с времето ще поутихне но няма да изчезне .. мога да ти предложа да развиеш-завиеш всички болтчета по вътрешното тяло да се понаместят пластмасите ,има и други лечения аз моя LCC го излекувах от това заболяване но с отваряне 2-3 пъти
Благодаря за отговора, но ми излезе друг пробпем.....
Нещо от вчера започна да трака отляво нещо перката все едно закача леко някъде като се върти? Това е при режим отопление и се чува само когато върти перката стайната температура без да включва компресора.
Четох за подобен проблем и казват, че се появявал след време ( на някои след 2 г.) при сложена планка на неравна стена..? Но пък други пишат, че и при гипсокартон пак е също положението.
Имам доста вяра в техника и не ми се вярва да е некачествен монтажа, та въпроса ми е от какво може да се дължи подобно тракане?
втулката трябва да се гресира .. фабрично позабравят да го правят
А как се стига до тая втулка?
абе стига се но има разглобяване .. извикай сервиза това е гаранционен проблем
Ясно, само не знам кой да извикам фирмата, която ми монтира климатика или ,,Булклима'' от където го и закупих, понеже са две различни фирми?
От Булклима трябва да пратят хора за ремонта. Те са търговците.
Най-добре е да извикаш фирмата,от която е закупен уреда и да го погледнат.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sneka13
Благодаря за отговора но ми излезе друг пробпем.....
Нещо от вчера започна да трака отляво нещо перката все едно закача леко някъде къто се върти? Това е при режим отопление и се чува само когато върти перката стайната температура без да включва компресора.
Четох за подобен проблем и казват че се появявал след време ( на някои след 2 г.) при сложена планка нанеравна стена..? Но пък други пишат че и при гипсокартон пак е също положението.
Имам доста вяра в техника и не ми се вярва да е некачествен монтажа, та въпроса ми е от какво може да се дължи подобно тракане?
Честито и добре дошъл в клуба! Харесвам я тази марка! Най-малкото заради традиционализма при тях - годините си вървят, сменят се модели, но качеството си е неизменна величина и нищо не се променя.
Ама, човека си е вече стара пушка - в клуба е от 1г.
Тракането на турбината ще се оправи само. Не го мисли, вдигай градусите. При мен го имаше на други марки климатици и беше само в началото.
няма от какво да се оправи ,най малкото трябва да се гресира а ако не помогне се сменя втулката
При мен също се появи тракане само, че в дясната част на турбината на климатика.Идва човек от фирмата която го монтира и каза, че ще сменят моторчето което я върти.Появи се обаче друг проблем.За да провери дали турбината се върти свободно или затяга спря климатика и отвори клапите ръчно.След тази процедура при спиране на климатика горната клапа не иска да се разтвари.При спиране стига до затворено положение, но след 1-2 секунди пада свободно и пак започва да се затваря и така 1-2 пъти и накрая остава отворена.Преди да я отвори ръчно нямах този проблем.Може ли да се оправи това?
Може. Върви във фирмата и накарай човека, който ти е счупил моторчето да ти купи ново. Защо не е внимавал като отваря клапите? Сега нека да ти купи ново моторче.