Отговор: Проблем с GENERAL ASHG12LМCA
Ми той е си е близо 1200лв не е кой знае колко евтин.Аз имам по-малкия модел 09lmca и съм доволен,нямам шумове,работи ми на 22 градуса и ми е топло най много до 24 съм го натискал.Намали се и количеството конденз което имаше,по прозореца.Сега колко години ще кара така не се знае,сравнено с по-скъпите модели?Според мен,по-добре да се намери майстор който разбира,и да реши проблема защото зимата не си е отишла.
при мен системата беше вакуумирана.
Може да е вакумирана както направиха някви колеги в съседния блок. Гледах как го направиха завиха маркуча директно на климатика пуснаха помпата и след 10-20секунди спряха отвиха маркуча и отвиха крановете. Според не запознати това е вакумиране но аз ще кажа че е имитация защото при отвиването на маркуча системата изпуска вакума.
Това като монтажната група от щатите в youtube, дето вакуумира и под вакуум започна проверка на крановете с пяна. хаха ;)
Въпреки, че го вакуумираха над 15 минути е възможно наистина при откачането на маркуча да са го направили като магарета, т.е. както казвате, че не се прави! Това ли е т.нар. симптом на замръзване на капилярка, т.е. може и да разсъждавам грешно, но ако допуснем, че е останала влага, тя да замръзва точно там, където очевидно тръбите в топлоомбенника да се запушват и по тази причина да не обледяват и ето го ефекта на ивиците. Странното обаче при тази теория е, че в слу1аите, когато има ивици, винаги са на едни и същи места, т.е. винаги трябва да замръзва точно там, което пък от своя страна не е чак толкова невъзможно ако така е устроено външното тялоизобщо обърках се. за сега при среден разход за януари в град до р. Дунав от 0.266 w/h в 14 кв. м. северна и смешно изолирана стая със смешна дограма считам, че може да си го ползвам така...
2 Прикачен файл(ове)
Можеш ли да отвориш горния капак и да видиш с двоен кондензатор(радиатор) ли ти е външното. Защото попаднах на една 12ка по етикет а всъщност е 9ка и собственика и се оплаквяше че не стопля 18м2. Есента го продаде и монтирахме истинска 12ка ето как е с двоен кондензатор. А да ти кажа тия климатици не са с капилярка. Прикачен файл 16236Прикачен файл 16237
http://tapatalk.imageshack.com/v2/15...f500cac76d.jpg
потвърждавам, кондензатора е двоен. Както е на снимките. Направи ми впечатление, че там където се образуваха ивиците, тръбите от външния радиатор преминават към вътрешния. От страната на перката са като на снимките. Ще си пердаши така :)
- - - - - - - - - -
потвърждавам, кондензатора е двоен. Както е на снимките. Направи ми впечатление, че там където се образуваха ивиците, тръбите от външния радиатор преминават към вътрешния. От страната на перката са като на снимките. Ще си пердаши така :)
Проблема е в платката на външното тяло когато реши изкл и вкл. бобината на четирипътния , трябва преинсталация.
Поне аз имах 7-8 такива случая!
От сервиза в София точно това са посочили. В понеделник фирмата, която ми инсталира климатика ще свали платката и я изпраща в София.
Оказа се, че не съм първия случай.
Цитат:
Първоначално публикувано от
galitzin
От сервиза в София точно това са посочили. В понеделник фирмата, която ми инсталира климатика ще свали платката и я изпраща в София.
Оказа се, че не съм първия случай.
Колега ако проблема не е решен да се опитам да бъда полезен!Често в днешни дни колеги монтажници икономисват от материали или взимат некачествени такива с което почват едни драми големи.Та мисълта ми е,можеш ли да провериш няои неща:
- с какъв кабел е комуникацията (ако е по - малък от 1,5м2 бобината не може да затвори плътно четирипътния венил с което климаика не показва гршка и работи некоректно)по спомен е на 3 на клемореда.
Цитат:
Клима-85
Колега ако проблема не е решен да се опитам да бъда полезен!Често в днешни дни колеги монтажници икономисват от материали или взимат некачествени такива с което почват едни драми големи.Та мисълта ми е,можеш ли да провериш няои неща:
- с какъв кабел е комуникацията (ако е по - малък от 1,5м2 бобината не може да затвори плътно четирипътния венил с което климаика не показва гршка и работи некоректно)по спомен е на 3 на клемореда.
Това да не е конвенционал че на клема 3 да е бубината? За комуникация сечението на проводника не е от значение там вървят импулси.
Цитат:
VeleV.Klima
За комуникация сечението на проводника не е от значение там вървят импулси.
Вярно (просто трябва да е пач и да е кербован), но на много модели комуникацията е качена върху захранването, следователно кабелът трябва да е със сечението на захранващия.
По спомен на LMCA се захранва външното тяло. Така, че кабела меджу двете тела е последна грижа. Най-мощното, което захранва е мотора на турбината.
- - - - - - - - - -
Цитат:
AC_From_Hell
... следователно кабелът трябва да е със сечението на захранващия.
Това пък защо?
Цитат:
Mega
Това пък защо?
Когато захранващият и комуникационния са един и същ кабел, то сечението трябва е като за захранващия. Просто го написах неясно в предния пост.