Fidjicu 12 LMCA не стартира след токов удар
Здравейте,имам проблем с Fudjicu 12 LMCA след минаване на 380в през него избива кондензатора на компресора.След неговата подмяна климатика стартира,развива определени обороти и изключва самия компресор.След повтаряне на този цикъл няколко пъти климатика изключва изцяло.Кои може да бъдат другите повредени елементи на външната платка.Вътрешното тяло имаше изгорели предпазитли и след подмяната им работи нормално.
Отговор: Fidjicu 12 LMCA не стартира след токов удар
След като изключи,трябва да ти включи самодиагностика,след това прочиташ грешката в сервизното.
Митко, обясни моля те как 380в преминават през климатик? Какво точно имаш в предвид?
Най-вероятно е получил две фази. Има няколко такива случая.
Извинявам се грешката в израза,дошли са две фази ,на не изчаках самодиагностиката а свалих платката за проверка на други повредени елементи но не откривам за сега такива.монтирането е на неприятно място и не ми се качва само за диагностиката
Смени всички големи кондензатори на входа и виж варистора, няма как да е цял.
... Сега виждам, че машината пали, варистора явно е гледан.
Най-лесно ще ти е като видиш каква грешка вдига. Изчакай го да се размига.
Също както казаха, провери варисторите. Трябва да са се пръснали, но може да са в силиконов шлаух и да не се забелязват. Важно е, защото само те те пазят от високо напрежение.
Също може да е дефектирала променливо токовата защита.
Ако качиш снимка на външната платка ще е по-лесно.
Защо дайсейкай 8 нямат варисторна защита?
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Защо дайсейкай 8 нямат варисторна защита?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19529&stc=1
Daiseikai имат едни от най-добре защитените платки. Затова ги слагаме по села и паланки. Другото сдава багажа.
Чух за тотално изгоряло външно тяло на осмица, от пренапрежение. Мисля да сменя 25А предпазител F01 с по-малък, явно варисторите са слаби. F02 трябва да е с по-голяма стойност, да гарантира по-стабилно късо съединение при пренапрежение.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=19532&stc=1Варисторите мисля че са ок,климатика стартира но не откривам от какво изключва,развива определени обороти на компресора и спира
- - - - - - - - - -
кондезатора е подменен
Само един ли е големия кондензатор в захранването? Ако са повече ги смени всичките. До сега не съм виждал платка само с един кондензатор.
Варистора учудващо изглежда добре. Възможно е нещо да е дефектирало в PAM схемата, ако има такава и да спира климатика когато я включи на по-високите мощности.
Но най-бързо ще те ориентира - каква грешка дава климатика, ако можеш да сложиш платката. Поне ще каже в коя верига е проблема.
Между другото това високо напрежение кога се случи, когато работеше климатика или в спряло положение?
Няма как да се случи при работеща машина. Като ги гледам варисторите, същите са, като тези по лепиларниците, с които съм си имал работа. Но, там предпазителите са само по 5А и се чудя, как са успяли да стопят 25А предпазител, без да се пръснат :confused: