Отговор: Сравнение на компресорите на 09 LUC vs.12 LMC
Този 9LUC ще се окаже доста добро климатиче за малки стаи.
- 850 грама R410A
- Нисък минимум (0.5 kW - 4.2 kW)
- Доста тих - като препариран направо
А и топлообменникът не е толкова лек. Тежи само 25 килограма, но пък компресорът тежи само 5.9 кг. Сравнен с 12LUC:
12LUC - 32 кг - 9.2 кг (компресор) = чисто тегло на топлообменника приблизително 22.8 кг
09LUC - 25 кг - 5.9 кг (компресор) = чисто тегло на топлообменника приблизително 19.1 кг
Тоест съотношението компресор - общо тегло не е никак лошо. Машината според мен ще работи доста добре в стая около 10 m2.
Ако беше реален минимума да .. ама това означава ,че трябва да слиза на около 150 вата консумация ,а той не може .. в 10 квадрата е он/офф завинаги .
Бих го тествал, ама не знам да не се прекарам...
0.25 -1.60 - толкова го пишат.
250 W
w22 има минимум от 130 вата ,в 17 квадрата стая е и пак сега както е 7-8 градуса си поизключва чат пат .. то това не е проблем ,щото е неусетно но при някои машини има мърдане на клапи ,форсиране ...
.. Все някога минават в он-офф.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Mega
.. Все някога минават в он-офф.
...ама ако не се разбира...какво значение има....дали изключва и т.н...
Моля, дайте предложения за машини, при които он-офф преминаването е неусетно.
Благодаря.
Добави и дефрост при фрост по питата, не натрапващ се. И външното да не е хеликоптер/трактор.
Та от топлещите и малко харчешти климатици кой покрива горните три точки?:)
Водна система с подово отопление покрива идеално вашите изисквания milanov. Слагаш маркова и доказана термопомпа и си готов.
И на нея нещо ще и куца...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Подово в панел не става току така. И кажи ми как става така, че като е изключен цял ден климатика и го включа вечер развърта ТОЛКОВА ПЛАВНО И МАЗНО ТУРБИНАТА, че не разбираш кога е тръгнала. А като заработи on/off тръгва турбината с форсаж. И така през 15-20мин. И аз мисля, че такава работа на климатик не е повод за оплакване. Направо си е чудесно....ако е монтиран в офис обаче.:)
Цитат:
milanov
... И аз мисля, че такава работа на климатик не е повод за оплакване...
Изобщо не е повод за оплакване, а си е повод за смях! Означава минимум две неща: едното е, че потребителят е приел концепция за отопление, която не е проучил, като дори не си е направил труда предварително да пресметне приблизителните топлозагуби на отопляваните обеми и второто е, че не използва машините по предназначение, сиреч за охлаждане, след като са го информирали за заблуждението :)
Миланов, аз ти казах, че си за конвенционална машина, ама не слушаш или не си обърнал внимание:BigGrin.
Re: Отговор: Сравнение на компресорите на 09 LUC vs.12 LMC
Цитат:
dodo_pv
Изобщо не е повод за оплакване, а си е повод за смях! Означава минимум две неща: едното е, че потребителят е приел концепция за отопление, която не е проучил, като дори не си е направил труда предварително да пресметне приблизителните топлозагуби на отопляваните обеми и второто е, че не използва машините по предназначение, сиреч за охлаждане, след като са го информирали за заблуждението :)
Да бе потребителя бил виновен, или машината му не е наред или има скапано управление (софтуер)
Мойте и 3-те климатика 1 от средния клас hitachi 25wx8 и другите 2 от ниския клас хитачи и панасоник, нито си вдигат минимума при отрицателни температури за хитачитата около 250-350 вата за панасоника 180 вата, нито при он офф си местят клапата и турбината си тръгва леко и без форсажи.