Отговор: Мнения за General-Fujitsu NOCRIA X
Цитат:
Първоначално публикувано от
edi1
12-ицата ми се види големичка за помещението ти.
Вътрешното (а мисля и външното) тяло на 9тката е същото, едва ли ще има огромна разлика в нивото на комфорт. Минимала и е доста нисък така, че дори и да съм се презапасил малко не би трябвало да е проблем.
Сградата е нова и засега нямам съседи от горе и долу, изложението северо-изток, северо-запад, жената зиморничева :)
Цитат:
tito
Вътрешното (а мисля и външното) тяло на 9тката е същото, едва ли ще има огромна разлика в нивото на комфорт. Минимала и е доста нисък така, че дори и да съм се презапасил малко не би трябвало да е проблем.
Сградата е нова и засега нямам съседи от горе и долу, изложението северо-изток, северо-запад, жената зиморничева :)
Идеален си!
Аз се чудих за нокрията но взех уруру защото е спалня.
Като разпитвах май разликата между 9 и 12 е само софта.
Незнам как е Уруру'то но тази Нокрия определено не става за спалня. Дори и на най-ниското ниво на вентилатора си е шумничка. За сравнение митсубишитата в спалните са едва доловими на най-нисък режим.
Утре ще замеря колко децибела е точно на различните степени.
Цитат:
tito
Незнам как е Уруру'то но тази Нокрия определено не става за спалня. Дори и на най-ниското ниво на вентилатора си е шумничка. За сравнение митсубишитата в спалните са едва доловими на най-нисък режим.
Утре ще замеря колко децибела е точно на различните степени.
Затова взех уруру .Тихо е .
Мое мнение е ,че нокрията си е за хол и то около 30-40 кв.
Уруру е малко по - гъвкаво и става и за двете с уговорката спалнята да е над 20 кв.
За спалня аз си имам фаворит.
Честито, със здраве да си ползвате новия апартамент! Хубави машинки сте сложили.
Мнения за General-Fujitsu NOCRIA X
В сервизното, стойностите за шум и дебит са еднакви на всички степени на турбините, така че шумово да не е имало разлика, дори и с 9-ката. Просто машините си искат големи помещения, баш си в стил Nocria. [emoji4]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...5f0bcc65ab.jpg
Тази седмица температурите паднаха значително така, че успях да поизтествам машината.
При -8 навън тази сутрин потдържа без проблем 22 градуса на икономичен режим. Това при положение, че в апартамента все още няма подова настилка (отдолу е само плочата) и съм единствения в блока който утоплява.
Хванах я и да размразява, доста тихо протече.
Разглобяване на nocria X
Реших да го споделя в темата ,че на някой може да му е полезно.
Приятно гледане:
https://m.youtube.com/watch?v=daUF7g...ature=youtu.be
След такова видео, човек може само да се прекръсти и да си каже: "Пази боже"! :029:
Днес случайно ми изкочи една нокрия Х 9ка.
Цената е добра и ме кара да се замисля.
Някакви мнения впечатления за машината ?
ДУ найстина ли е като ЛТЦ .....?
1 Прикачен файл(ове)
Днес бях при една нокрия и я разцъках .
На 1 е много тих ,незнам 30 дб , но не се разбира че работи.
На 2 ра пак е тих .Нещо като 2 на дайсекай 8.
Това с работещи странични вентилатори.
Без тях е значително по -шумен .
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29573&stc=1
Мнения за General-Fujitsu NOCRIA X
По-безшумен е със страничните вентилатори? Не трябва ли да е обратното? Трябва да се има в предвид, че такава машина не се монтира в 10-20м2, а в по-големи помещения. В такъв случай 30-35dB шум не се разбира, че работи, освен, ако не спиш под него. 30db е на quiet, на тази степен ще работи рядко и в по-топло време, тъй като дебитът не е особено голям. Изглежда ми готина машина, ама никой не ще да даде отзиви. Не, че имам някакви съмнения относно качествата й, но би ми било интересно. :)
На мен 30-35 децибела ми е шумно, но явно е индивидуално усещане, а с възрастта постепенно се оглушава :p
Машината си е страхотна и ако те кефи и смяташ,че ще е комфортно-няма какво да го мислиш:thumbsup:
Рафа, при наличието, че разполагаш с финанси защо не си вземеш, чисто нова машина за японския пазар? Там не е като да нямаш избор. Кой от кой, по-хубав.