Отговор: Вентилаторът на вътрешното тяло внезапно се включва на макс
Моят първата година правеше такива магарии на няколко пъти. След това около 4 години работи безотказно. Вчера също се раздуха ей така и докато не го рестартирах, не се оправи. Според мен основният проблем е от мотора на турбината, но щом колегите са имали случай и на дефектна платка, те съветвам да се възползваш от гаранцията.
Само моделите LLCA и LLCB са с този проблем.
При моделите LLCC и LLCE вече ок.
Въпросният климатик е произведен през 2013 г., което потвърждава, че е от проблемните.
Е къде е бил 5 години? Хевито ми е произведено март/април 2016г. и в краят на юни вече беше на стената. Лангъркане с кораб от Тайланд, после с камион.... и всичко това за няма и 3месеца.
А, кажи де. Другият си е април/2017. Безобразници са, това е. И вносители, и продавачи.
Цитат:
Първоначално публикувано от
calcaneus86
А, кажи де. Другият си е април/2017. Безобразници са, това е. И вносители, и продавачи.
Пазарът в БГ е никакъв,нормално е да стоят с години в складовете.Ти ,ако видиш в Германия новите коли как стоят и се охраняват,тогава сигурно няма да имаш думи.
Да те успокоя,Фуджака съм го купувал 2010г,а е призводство 2003.
И щом климата е в гаранция,задействай Темпекс да решат проблема,а не да пишеш по форумите!Сигурен съм,че монтажната група,която ти е поставила Фуджака няма и понятие от ремонт на клими!
Повечето от фирмите са само монтажнижи и нямат познания да диагностицират проявил се проблем. Дежурната реплика е: изключете климатика от дистанционното и захранването за 10 минути.
OK. Още в понеделник ще ги потърся.
или както казва един съфорумец:-радоста от евтината покупка,трае по кратко от плача след това;).шегувам се разбира се,просто човека не е оцелил китаеца който го е правил,явно е бил от недохранените в тоя ден;)
Ако не си в състояние сам да си монтираш и поддържаш машината, НИКАКВА икономия не можеш да направиш от финансов характер, тръгнеш ли да търсиш най-евтиното. Минах на два пъти по тоци път, като магаре! Няма контрол и масово не се спазват стандартите при този вид дейности, поради което куцо и сакато бодат машини по фасадите. Вносители внасят боклуци, пак поради тази причина. На пръстите на едната ръка се броят фирмите, вършещи си работата, както си му е реда.
Да. А какво правим с разочарованието от скъпата покупка.:))
:offtopic: Не съм имал досега такова разочарование. Единствено машините ми от средните класове са с компромиси, но минимални, т.е. приемливи. Като си купя скъпо Трео от високия клас, ще ти споделя! :))
то ти нямаш климатик от висок клас за това :))
LLCC-то не е лоша машинка,даже за парите си топли впечатляващо добре.Имат два недостатъка единия е този с развъртането на вентилатора а другия е,че понякога му се чупи втулката на моторчето на клапата като на старите Панасоници.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
то ти нямаш климатик от висок клас за това :))
Тези, с пиктограмите / "къщичките" по дистанционните, са акорди извън клавиатурата ми :))