Отговор: Новият модел на триото KGTA
Здравейте, мисля да си закупя този модел на Fujitsu но немога да реша 12ка или 14ка да е.. Ще отоплявам дневна 20кв.м и кухня 7кв.м. височината е 2.70м. Стаята е южна със сменени дограми без изолация тухла. Мислете ли че 12-ката ще успее да отопли тези 2 помещения.. като цяло апартамента е топъл.
Изпратено от моят HMA-L29 с помощта на Tapatalk
При липса на изолация на 12 ще му е доста трудно в големите студове говоря за минус 10 и нагоре така мисля аз. Ако си направиш добра изолация няма да има проблем.
Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk
Привет, отдавна не съм писал. То лятото нищо интересно - работи прекрасно, безшумно и икономично. Зимата са интересните времена за климатиците. :BigGrin
Виждам, че има доста писано за дефростите и за минимумите. Всичко, което съм писал в пост N# 100 за минимумите го наблюдавах до края на зимата. При моят 09kgta е така със сигурност.
За дългите дефростите, вижте пост N#87, 90,95. При мен определено имаше някакъв проблем, който се появяваше сравнително рядко. Тогава дефростите наистина бяха много дълги, иначе не. Откакто съм писал в темата последно(февруари), до края на отоплителния сезон се случи още 2-3 пъти. Възможно е и при други екземпляри да има същият проблем.
До момента не ми е работил по този начин а за в бъдеще не знам. За достигане на зададената температура мога да кажа че не се зори да я достигне като остане градус, градус и половина до достигане започва да работи малко над минимума но като достигне температурата даже я подминава с половин градус и заработва на минимума.
Да не би да има все пак някаква разлика между Фуджитсу и Дженерал?
На djenev се вижда, че е Фуджитсу. На Димитрин май е Дженерал. Ако не бъркам.
Така е, но най добре ще е като паднат температурите под -1гр ще направя видео за минимума тогава ще се разбере как стоят нещата
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Къде ги бодна? Квадратури, кубатури, изолации?
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 15 кв. м., 45-50 кубика на помещение.
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - петкамерно ПВЦ, троен стъклопакет, стъкла 4 сезона
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 2.5 кв.м на помещение
· изложение нa пoмeщeниeтo; две за западно, едно е източно
вътрешна изолация с вата на конструкция, външна 10 см изолация, изолация на таваните, изолация на пода
Цитат:
Eastern
Строителите са ти включили и стените :)
Аз боднах 3 бр. 07KGTA и сега ще видим каква е ситуацията :)
Ситуацията ще е 6+ (предполагам). С тази изолация, ще се наложи да ги държиш на първа ръчна на вентилатора. :)
Първа ръчна + нисък минимум (както се забелязва при някой потребители) = на комфорт (евентуално)
Ще споделяш.
При Фуджи, степените нямат нищо общо със степените при Тошиба и Митсубиши.
Не можеш да го накараш да духа и последната степен да избереш. Ако няма нужда ще си кара на първа.
Новият модел на триото KGTA
Цитат:
zxc0
Не можеш да го накараш да духа и последната степен да избереш. Ако няма нужда ще си кара на първа.
По-скоро се цели обратното. Дори и да "иска" машината да духа на по-висока ствпен, ръчно да го бодне на 1-ва, с цел тишина. Очаква се да се справи на нея, с оглед дебита, който предлага и кубатурата/загубите на помещението.
Цитат:
zxc0
При тоя не знам как е, но лмса не може да падне на първа никога. Изключва, но на първа сам не работи абсолютно никога независимо дали си на отопление или на охлаждане.
Ако го сложиш на първа степен, не на автоматичен като си направи температурата ще премине на първа степен.
Цитат:
dimitrin6405
Ако го сложиш на първа степен, не на автоматичен като си направи температурата ще премине на първа степен.
:confused:
А като го сложиш на 1-ва как така се разхожда на по горните ?
Ами ако е голяма разликата между зададената и тази в стаята сам си вдига степените и като направи температурата се връща