Отговор: Новият модел на триото KGTA
И аз имах намерения (тайничко все още ги имам) да го пенсионирам, но е едва на 2 години, има още година гаранция. Филтрите, както съм писал, ги чистим повече от редовно и обикновено има много малко прах по тях. Но някак си нито зимата, нито сега лятото, се ползваме от особен комфорт с тази машина. Имаше един момент през януари, когато влезе в дефрост и замръзна в това положение поне да едни 20-30 минути, реших, че това е моментът, в който четирипътният вентил заминава. Някак си се върна обратно в нормален режим, не е показвал кодове за грешки и т.н. Имаше и редици случаи, в които спираше за дефрост на +8 гр. външна температура
@Blago94 ако имате конкретни оплаквания за машината все още имате шанс да предявите претенция и тя да мине по гаранция. До колкото знам гаранционни машини се подменят - стига да може фирмата която е монтирала климатика да се обоснове правилно пред вносителя.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Иван Вълков
@Blago94 ако имате конкретни оплаквания за машината все още имате шанс да предявите претенция и тя да мине по гаранция. До колкото знам гаранционни машини се подменят - стига да може фирмата която е монтирала климатика да се обоснове правилно пред вносителя.
Веднъж вече идваха да го тестват. Всичко си било наред, според тях.
Няма да изпадам в подробности но си направих труда и доста порових покрай проблемите с тази серия - 4-пътния вентил не е причината а следствие на друг проблем. Фирмите който се занимават сериозно с ремонт и поддръжка на хладилна и климатична техника също са запознати. Само да вметна че ако очаквате монтажници да ви направят правилна диагностика и/или ремонт на климатична/хладилна техника сте в голяма заблуда. Винаги може да се допитате и до вносителя на съответната марка - би трябвало да го пише на гаранционната карта.
Че нали монтажниците поемат гаранцията.Какво ще направи вносителят като му се обадя?
Примерно ако има сервизна акция, заедно с протокола за монтаж, гаранционната карта, колегата ще може да се възползва. Отделно монтажа/демонтажа ще си е за сметка на собственика. Повечето монтажници ще гледат да минат възможно най-тънко защото “нямат време” - съответно докато климатика не спре тотално за тях работи нормално. Да не забравяме че поемат гаранция на дадена стока, разходите по транспорт, демонтаж, монтаж както допълнително вложени материяли са за сметка на клиента. Повечето неща ги има в общите условия на фирмата извършила монтажа но кой ли ги чете….. В крайна сметка се получи само един СПАМ.