Климатик Fuji Electric RSG12LMCA цъкащ звук от вътрешното тяло
https://www.facebook.com/elena.boyad...9167233567752/
Здравейте,извинявам се ако вече има такава тема,нова съм и не съм наясно как става всичко.
Имам проблем с въпросния климатик Fuji Electric RSG12LMCA и той е следния.
Издава цъкащ звук от вътрешното тяло,когато климатика достигне зададената температура и остава да върти вентилатора,много дразнещо цъкане.
В гаранция е още,имам го от 1 год. и 8 месеца.Техника идва,смазва втулката от ляво,пак цъка,смени я с нова пак цъка.
И сега трябва да пътува до Пловдив до сервиза,но на пролет ще го изпратим,защото се отопляваме с него.
Моля ви,кажете ми от какво може да е това цъкане,много дразни,особено вечер.
Отговор: Климатик Fuji Electric RSG12LMCA цъкащ звук от вътрешното тяло
от втулката е ,да я сменят докато улучат такава с правилния допуск .. аз реших подобен проблем като взех от една дефектирала Мидея на около 50 000 часа работа ( но втулката беше перфектна без грам луфт )
А да ви попитам,каква смазка или грес се използва за втулката да я смажем?
Ако сложите някаква по гъстичка грес 2-3 седмици няма да цъка .
1 Прикачен файл(ове)
Чета из форумите,че трябва или да е силиконова и графитена,нещо по конкретно може ли да ме насочите.На тази марка стават ли?
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33220&stc=1https://forum.setcombg.com/attachmen...id=33220&stc=1
Тази разфасовка ще стигне за 2 години :lol:
За 2 години на Цяла Европа:)).А по темата - няма нищо по-добро на този свят от суха графитна смазка.Ако не ви се купува, предполагам имате моливи и течен парафин в къщи.
За разфасофката знам,че е от големите,нямах това предвид ,а дали от тази марка мога да използвам,защото на робота разполам с нея.Ето линк и се надявам да ми отговорите,да ли мога да използвам тази грес.Благодаря!
https://geosim.bg/prista-k2-gres-0-400kg-8.html
Не, не може. За втулката ти трябва високооборотна литиева грес.
Графитната не е за такива приложения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
elena82de
За разфасофката знам,че е от големите,нямах това предвид ,а дали от тази марка мога да използвам,защото на робота разполам с нея.Ето линк и се надявам да ми отговорите,да ли мога да използвам тази грес.Благодаря!
https://geosim.bg/prista-k2-gres-0-400kg-8.html
Ленче, не ги гледай тия кофи! Купи си една спринцовка силиконова паста от магазин за електронни елементи и си смажи леко втулката. Ако обаче, втулката е с по-големи допуски, това ще помогне за кратко време или Ичччч! Не е важна марката, а това, което има в кофата.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Jack Krauser
Не, не може. За втулката ти трябва високооборотна литиева грес.
Графитната не е за такива приложения.
А, на гуменият тампон /не маслоустойчив/ в който е втулката, знаеш ли как се отразява тази грес на петролна основа. Аз съм виждал на живо.
Джак, теорията често няма общо с практиката, която показва понякога, че науката се заблуждава.Едно време, преди освобождението, във фабриката пресовахме металокерамични лагерни черупки.Сместа беше керамика, графит и още някои неща.Тези плъзгащи лагери, с достатъчно оборотни валове, работеха без каквато и да било допълнителна смазка.Та графита има много интересни смазочни ефекти и смазките се държат доста по-добре от модерните продукти.Литиевите смазки също работят, но минерално масло и обикновен мек молив са вълшебници, доказано.
Кеде видяхте високи обороти, има няма 1000.
Цитат:
edi1
Джак, теорията често няма общо с практиката, която показва понякога, че науката се заблуждава.Едно време, преди освобождението, във фабриката пресовахме металокерамични лагерни черупки.Сместа беше керамика, графит и още някои неща.Тези плъзгащи лагери, с достатъчно оборотни валове, работеха без каквато и да било допълнителна смазка.Та графита има много интересни смазочни ефекти и смазките се държат доста по-добре от модерните продукти.Литиевите смазки също работят, но минерално масло и обикновен мек молив са вълшебници, доказано.
Може да ги смеси и да добави малко графитна към литиевата за уплътняване. Но само графитна не става, защото с времето засъсхва, втвърдява се и става като клей. Графитната е подходяща за други приложения. В упътването пише за какво се използва.
Здравейте,първо да изкажа на всички благодарности,за съветите които ми дадохте.
Но проблема не е решен,това пипкане при намаляне на оборотите си остана(от втулката наа турбината )вече не знам дали това е проблема.втулката е сменена с нова и силикова грес сложена,но уви няма промяна.А от днес като включи външното тяло и вътрешното от начало е на високи обороти,се чува и едно запрятане+ пипкането.
техника вика да го сваляме и да се изпраща до сервиза ,той е в гаранция.
от какво може да е,има ли някой представа,че хич не ми се разкача климатика и пак да го чакам 3 седмици.
миналата пролет ми се бе спукала тавичката и ми капеше на главата.
направо нямам късмет с този климатик.
помогнете моля
С монтажници и техници нямате късмет ,а не с климатика ..