Отговор: Fujitsu asyg12lmce - въпрос
Имате ли изобщо някакъв документ от който да личи, че тези са Ви монтирали климатика и сте им дали едни пари? Климатикът Ви има 2г. общоевропейска гаранция. можете да се обърнете към вносител, към КЗП, но трябва да имате нещо черно на бяло. Честно казано Вие сам сте си виновен, но сега това не е важно, а как можете да ги накарате тези да си свършат работата.
Имам снимка, на която човекът е на стълбата и има лепенка на климатика, на която пише фирмата и телефона. Нямам даден касов бон.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Нямам никаква документация, но другия вариант е да се изкажа в социалните мрежи (групата на панагюрци във фейсбук) и да разкажа историята пред 12 хиляди души.
Без да се обиждате но това което сте направили е доста глупаво.
Как така сте купили машината без касов бон и гаранционна карта.Разпростанете това което е станало във вашият град и този скоро няма да има клиенти.
Дано се намери някой който да ви помогне и оправи машината
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
Без да се обиждате но това което сте направили е доста глупаво.
Как така сте купили машината без касов бон и гаранционна карта.Разпростанете това което е станало във вашият град и този скоро няма да има клиенти.
Дано се намери някой който да ви помогне и оправи машината
Не го приемам лично, но ето какво точно стана: в деня на монтажа идват и казват ми ние я забравихме, ще ви я донесем тия дни. И понеже живеем в София си остана така, защото се прибрахме.
Пусни сигнал на данъчните, като дадеш датата на покупката. Нищо не пречи да му направят една проверка.
Свържи се с човека, който ти писа.necata ти е казал.Като трябва плати си някой лев да ти оправи машината.
Като искаш после си търси правата, но... в тая ситуация сигурно ще се проточат нещата и ще стоиш на студено,
и при досега описаната ситуация не знам на каква гаранционна подръжка може да се разчита от дадената фирма.
А и този човек Г.И. може да ти даде някой съвет какво да направиш :wink:.
1 Прикачен файл(ове)
AntonSh Това да не е твоя климатик?Личи си класата на "твойте"хора,отзад вместо болтове слагат тиксо.Прикачен файл 33709
Хаха, не разбира се! Моя се намира в Оборище.
Ами след моето гневно обаждане, обещавайки им, че ако не дойдат днес ще си предизвикат данъчна ревизия, проверка от бюрото на труда ( дали плаща на работниците си здравни осигуровки, спазва ли се работното им време, като цяло правата на работниците), жалба до КЗП, разнищване на целия казус в социалните мрежи, включително квалификацията на току-що навършилите му пълнолетие работници, които праща наляво-надясно. Ами дойдоха и свалиха и вътрешно и външно. Изрично предупредих до какво ще доведе ако не ми донесат гаранцията следващия път. Общо взето се позабавлявах.
Не мога да повярвам , сега освен абсолютно никакви дукоменти за покупка и климатик нямате .
Цитат:
gerhar
Не мога да повярвам , сега освен абсолютно никакви дукоменти за покупка и климатик нямате .
Няма значение. Ако реши да ги накисне в НАП, на сивите икономисти от фирма Хем Си-Хем Неси Комфорт рязко ще им стъжнят живота.
Особено сега, когато гербаджиите се чудят как и откъде да вържат бюджета за пенсии и за държавната администрация...
Аз пък си пуснах диктофона докато бяха вкъщи... Имам някакво доказателство.
Нямаш, това не се води доказателство:)
Цитат:
ccankov73
Нямаш, това не се води доказателство:)
Без проблем може да не види нито климатик, нито пари.