Привет на готиният форум Нещо не съм наясно с управлението на иначе стабилната машинка Fujitsu General 24 LFCC та моля някой който може да ми разясни как е най-добре за мен ( и нея ) да се ползва. Проблемът е следният - при 10 градуса външна температура съм избрал "HEAT" а вентилаторът е на auto. Зададените градуси са да кажем 23. При достигане на 22.5 той почти спира. Този случай ме устройва. Днес обаче при 3 градуса външна температура, при същите условия на ползване т,е зададени 23, градусите вече бяха 21.5. Като махна ауто режима на вентилатора и задам ръчен на "medium" или "high", комфорта от към температура е къде по-добър т.е догонва я по-близо. От къде идва тази разлика? Забелязах, че дори при ръчен режим той пак си коригира скоростта на перката т.е при достигане на дадени градуси, той си се намалява автоматично. Трябва ли за по-голям температурен комфорт да си ползвам ръчният режим? От къде идва тази разлика между auto и manual при догонване на градусите и защо има разлика? Помещението е 40 квадрата с отворени вътрешни стълбища към 2-ри етаж на къща и кубатурата отива около 160. Термометъра с който меря е този на котела и е сравнително точен - computherm и е поставен в центъра на помещението на 1.5 метра от земята. Благодаря за отговорите