Здравейте, имам въпросния климатик 09KMCDN и нещо не съм доволен от него .
Климатика е в стая 15-ина квадрата. Последен етаж, панелка, запад, 3-ен стъклопакет к-бяло-мулти, външна изолация+2см. фибран от вътре на външната стена горе също 2см. фибран. Както и да е този климатик и в ламаринена барака с тези размери би трябвало да се справи .
В друга стая 20 и малко квадрати, 2 пъти повече джам, по-кофти 2-ен стъклопакет бяло-бяло, изток, имам едно старче 9-ка Fujitsu пак на 15-16 години. По-нисък модел, пак инвертор.
Та в по-голямата стая 16 годишното старче като задам 23 градуса, термометър в най далечната точка на 1м от земята държи 23-24 градуса без проблем.
Тоя новия убавец при 23 зададени държи 21. Духа хладно почти постоянно. Ако го дигна на 25-26-27 почва по-топло докат ги стигне и после пак почва по-хладно. При старчето това го няма, на топло пере топло и точка .
Във връзка с горното се порових малко и в сервизното на 09KMCDN има настройки, с които се променя температурата на сензора на вътрешното тяло.
Въпроса ми е. Имали някой, който е правил такива корекции и дали има полза?
3) Room temperature control for indoor unit sensor
Depending on the installed environment, correction of the room temperature sensor may be required.
Select the appropriate control setting according to the installed environment.
The temperature of the room temperature sensor is corrected as follows:
Corrected temp. = Temp. of the room temp. sensor - Correction temp. value
Example of correction:
When the temperature of the room temp. sensor is 26°C and the setting value is “03”
(-1.0°C), corrected temp. will be 27°C (26°C - [-1.0°C]).
The temperature correction values show the difference from the Standard setting "00" (manufacturer’s
recommended value).
Function number Setting value Setting description Factory
setting
30
(For cooling)
31
(For heating)
00 Standard setting ♦
01 No correction 0.0 °C
02 -0.5 °C
More cooling
Less heating