Fuji Electric - модел RSG09KMCC
Здравейте,
Имам закупен климатик Fuji Electric - модел RSG09KMCC
Въпроса ми е може ли през дистанционното на климатика да се влезне в сервизен режим и да се настрои температурата при отопление да бъде с градус по висока от зададената.
В момента като му задам примерно 24 градуса той работи непрекъснато и стига до 23 и не достига зададената 24. Това води до постоянна работа на вентилатора на auto режим и то на доста високи обороти, което създава дискомфорт от хладен въздух. Смятам, че ако се зададе малко по-висока температура през сервизното меню, ако има такова разбира се климатика при зададена примено 23 градуса от дистанционното като ги достигне ще намали оборотите на вентилатора почти до минимум и така ще усилва при нужда и после пак ще намаля.
Понаписах доста, но исках да обясня точно проблема и това което конкретно ме интересува за този модел.
Отговор: Fuji Electric - модел RSG09KMCC
Цитат:
Първоначално публикувано от
stax
Здравейте,
Имам закупен климатик Fuji Electric - модел RSG09KMCC
Въпроса ми е може ли през дистанционното на климатика да се влезне в сервизен режим и да се настрои температурата при отопление да бъде с градус по висока от зададената.
В момента като му задам примерно 24 градуса той работи непрекъснато и стига до 23 и не достига зададената 24. Това води до постоянна работа на вентилатора на auto режим и то на доста високи обороти, което създава дискомфорт от хладен въздух. Смятам, че ако се зададе малко по-висока температура през сервизното меню, ако има такова разбира се климатика при зададена примено 23 градуса от дистанционното като ги достигне ще намали оборотите на вентилатора почти до минимум и така ще усилва при нужда и после пак ще намаля.
Понаписах доста, но исках да обясня точно проблема и това което конкретно ме интересува за този модел.
Мисля, че има режим в който се дава заданието да е + или - спрямо екрана.
Другият мето е да му зададете 25 вместо 24.
Вентилатора духа при спрял компресор ли? Или при ниска мощност на компресора??
Дръж го на тих режим вентилатора и дигай градусите докато ти стане комфортно, при Шумицуто няма друг вариант.
Ако застудее и почне много да изтърва заданието сменяш вентилатора на по-висока скорост.
Това не го ли пишеше някъде в ръководството за употреба.
На 64 страница са настройките, а няколко страници след това е обяснено как се влиза в менюто. Направи си и настройките в летен режим да не спира вентилатора да се вмирисва по-трудно.
Тихия режим силно ограничава максималната мощност.
И малко си духа на него си само и ще спира.
Цитат:
bobivg
На 64 страница са настройките, а няколко страници след това е обяснено как се влиза в менюто. Направи си и настройките в летен режим да не спира вентилатора да се вмирисва по-трудно.
Това точно ми трябваше :)
Много благодаря!
Цитат:
bobivg
Настройките за вентилатора да не спира веднага при летен режим на студено ползване нещо не успях да открия къде точно се намират в документацията. Ще съм благодарен ако ми подскажете коя е точно функцията за да настроя и това за летния сезон.
Иначе направих за зимата в режим отопление корекция на градусите и от тогава съм много доволен.
66страница
Indoor unit fan control for energy saving for cooling
Enables or disables the power-saving function by controlling the indoor unit fan rotation when the
outdoor unit is stopped during cooling operation.
Преди да го спираш окончателно за деня смени режима на вентилация за 30мин да се подсуши.
Цитат:
bobivg
66страница
Indoor unit fan control for energy saving for cooling
Enables or disables the power-saving function by controlling the indoor unit fan rotation when the
outdoor unit is stopped during cooling operation.
Преди да го спираш окончателно за деня смени режима на вентилация за 30мин да се подсуши.
Много благодаря! :thumbup
задай му 25 ако искаш да е 24 .. последвай ме за още професионални съвети