Fujitsu ASYO/ASYG 12 LLCE
Здравейте, имам въпросният климатик fudjitsu външно тяло ASYO 12 LLCE и вътрешно ASYG 12 LLCE.
Напоследък го забелязъх че прекалено често включва и изключва компресора, примерно на 24 градуса прави пауза от 3 минути и пак включва компресора и развърта за малко, включи за 5 минути и спре за три и после пак.
Днес разглобих вътрешното тяло и му замерих двата датчика
При 50°С тръбния датчик дава 24,4 кило Ома, въздушния 4,7К ома
28°С 45,2 К ома- тръбен
9,1 К ома- въздушен
25°С 52,2 К ома-тръбен
10,5 К ома-въздушен
Не мога да намеря таблица със стойностите при различните температури
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Fujitsu ASYO/ASYG 12 LLCE
Лош ми е английския, но май излиза че датчиците са добре..
И това че машинатая работи он-оф, не означава, че има проблем с датчик....
Да де ама все отнякъде трябва да се почне. Не ми изглежда много нормално да се пуска през три минути и да форсирва компресора, за толкова малко време няма как да мръдне температурата. Стаята е темперирана с топлоизолация и ПВЦ дограма. Остава да е понамалял фреона или проблем с платката
Може ли да му е било достатъчно топло и затова да се държи така?
Възможно е да, може и преди да е работел така помня ли, само че преди седмица си монтирах Panasonic CU-UZ35ZKE и направо не го чувам като форсирва компресора а този ми къса нервите като легна да спя и го оставя на 24 и таман спре и след 3 минути пак форсирва.
Малко развитие имам с фуджицото.
Преместих му въздушния датчик да не се обдухва от вентилатора зад една капачка под платката и сега на 22 градуса съм го оставил и нещата са много по добре, тръгва за 10 минути и спира, прави пауза 20 минути и пак тръгва за 10.
Преди на 22 градуса тръгваше за 2 минути максимум