Новата е от фудцицу, институт по хладилна и клинатична техника в софия
Преглед за печат
Новата е от фудцицу, институт по хладилна и клинатична техника в софия
Прати ми я, да я прегледам. Подарък ще ти е.
Така по форуми не става и е опасно, да се дават съвети.
Това имах предвид и аз!
А най-добре е да се направи дефектовка на цялата система.
На място или в специализиран сервиз - клиентът решава.
Кой знае какво е повредено и точно в кой/ кои модули...
Ще ти ги прата нямаш грижи то и без това няма да стане климатик от него. Отворих външното тяло всичко изглежда наред, няма опушени елементи всичко е като ново, предпазителите са здрави. Премерих на клема 2 и 3 на вътрешното тяло има напрежение което варира 10-15-30 до 56 волта и на AC и на DC
На 1 и 2 клема се мери. На АС напрежение.
Ако решиш направо прати и двете платки. Стара и нова. Поне ще знаеш какво става с тях.
Имам леко развитие, реших да замеря вътрешния вентилатор между червения и черния няма никакво съпротивление, имам мотор от външно там дава 65Кома
Добре е.
На 1 и 2 клема какво показа?
0 и в кило и в мега
Имах предвид променливо напрежение на клемореда към външното. Но най-добре не барай, а ги прати. Да не опукаш и тебе както си на стълбата.:)
Аз си мисля, че темата се изчерпа.
Поне, докато колегите не тестват платките.
Иначе, с тези познания, собственикът може да го видим по новините.
Като каза новините...
Във вечерните даваха един джип, как влезе в едно заведение. Днес отивам да пия кафе и да хапна с компания в същото заведение - затворено, не работи. Никога не е било така.
После гледам в дъното от към уличката за зареждане, няма дограма и хора работят там. Викам му, шефе кво става.
- Аааа, един джип влезе одеве.:(
Имам малко развитие, свалих външната платка с трансформатора и я включих вкъщи с вътрешната, само с датчиците на вътрешната, натиснах копчето за нулиране и взе че светна, на големия кондензатор на външната платка има 325 волта.
Сега мига лампата за економия 3 пъти и път операция и отвреме на време и средната таймер, предполагам че защото не е включено нищо. Въпроса е защо като беше включено всичко не поиска да светне, възможно ли е датчик или вътрешния вентилатор да му забранява да се пусне?
Или кофти връзка на кабела на клемореда или проблем с приемане от дистанционното.
Казах ти да измериш напрежението на първа и втора клема на клемореда. Можеше да си спестиш свалянето на електрониките.
Сега приема ли от дистанционното?
Замерено е 230 волта AC, между 2 и 3 варира от 15 до 50 волта DC.
Имаш Л. С.
Така ето развитие, благодарение на Румбата климатика вече работи. Не го послушах да подмена изгорелия ценеров диод в оригиналната платка на моторчето и сега имам два работещи мотора.
Сега имам друг проблем.. Климатика не разпознава дистанционното, мога да го пусна само от бутона на дисплея. Имаше някакъв начин на синхронизиране ама как беше не помня. Задържаха се бутоните Set temp+Fan+Reset и имаше 4 канала A B C D